Osman Kavala'nın tutukluluğuna devam kararı

Osman Kavala'nın tutukluluğuna devam kararı
Birleştirilen çArşı ile Gezi Parkı davasının tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın dosya üzerinden yapılan tutukluluk incelemesinde, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Türkiye’ye yaptırım kararı vermesinden sonra bugün dosya üzerinden yaptığı değerlendirme sonucunda, iş insanı Osman Kavala’nın 1514 gündür süren tutukluluğunun devamına oyçokluğu ile karar verdi.

Yargıtay ve istinaf mahkemelerinin bozma ilamından sonra birleştirilen “Gezi” ve “Çarşı” davasının tek tutuklusu, iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluk durumu, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Türkiye’ye yaptırım kararı vermesinden sonra bugün duruşma olmaksızın dosya üzerinden değerlendirildi.

Birleşen dava ile ilgili son duruşma 26 Kasım'da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılmış ve Osman Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

TAHLİYE EDİLMEDİ

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin, Türkiye’ye yaptırım kararı vermesinin ardından ilk kez 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti bir araya gelerek, Kavala’nın tutukluluk halini dosya üzerinden değerlendirdi.

Heyet, yaptığı değerlendirme sonucu oyçokluğuyla Osman Kavala’nın 1514 gündür süren tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Yargıtay bozma ilamında, "Gezi" ile "Çarşı" davaları arasında hukuki bağlantı olduğunu kaydetmiş ve davaların birleştirilmesi gerektiğini belirtmişti. Böylece, "Gezi" davası, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki "Çarşı" davasıyla birleştirilmişti. (Gaye Şeyma Can / ANKA) 

Gündem