Osmangazi Köprüsü'nün işletmecisi dert yandı: 400 milyon doları verin devredelim

Osmangazi Köprüsü'nün işletmecisi dert yandı: 400 milyon doları verin devredelim
İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü'nün işletmecisi Nurol, "Yatırdığımız 400 milyon doları veren çıkarsa işletme hakkımızı devrederiz" dedi.

Dünya gazetesi yazarı Vahap Munyar, bugünkü yazısında, Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Çarmıklı ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

“Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan” yapıldığı iddia edilen Osmangazi Köprüsü ve İzmir Otoyolu için işletmeye dolarla geçiş garantisi verilmişti. Sözleşmesi imzalandığı günden bu yana eleştirilerin hedefinde olan Osmangazi Köprüsü ve İstanbul-İzmir Otoyolu’nun işleten konsorsiyumun üç büyük ortağından biri Nurol İnşaat, zarar ettiklerini açıkladı.

Munyar’a açıklamalarda bulunan şirket yöneticisi Oğuz Çarmıklı, “2021 yılında 50 milyon dolar zarar ettik. Bu yıl zararımız 100 milyon doları aşabilir. Yatırdığımız 400 milyon doları veren çıkarsa, 2036’ya kadar devam edecek olan işletme hakkımızı devrederiz. “Hazine fiyat farkı ödemesi için önceki yılın aralık ayının son 10 gününün ortalamasını alıp yılbaşında kuru fiksleyip TL olarak ödüyor. Dokuz ay gecikmeli ödeniyor. O nedenle zarar ediyoruz” dedi.

Ekonomi