Otel görevlisi anlattı: John Lennon 'Vuruldum' diyerek koşuyordu

Otel görevlisi anlattı: John Lennon 'Vuruldum' diyerek koşuyordu
The Beatles grubunun kurucularından biri olan John Lennon’ın vurularak öldürüldüğü binanın resepsiyonunda çalışan görevli Lennon’ın son anlarını anlattı.

Yeni bir Apple TV+ belgesel dizisi olan John Lennon: Davasız Cinayet, Kiefer Sutherland tarafından anlatılıyor ve takıntılı hayran Mark David Chapman'ın 8 Aralık 1980'de vurulmasını ve sonrasını araştırıyor. Ayrıca Lennon'ın ölümünden bu yana ortaya çıkan birçok komplo teorisini de araştırıyor ve Chapman'ın şartlı tahliye başvurusu sırasında avukatlarıyla yaptığı konuşmanın ses kayıtlarını da içeriyor.

Binanın resepsiyonunda çalışan görevli Jay Hastings, bu belgeselde Lennon’ın son anlarını anlattı. Hastings o gün Lennon’ın eşi Yoko Ono ve küçük oğulları Sean Ono Lennon’la birlikte yaşadığı New York’taki Dakota binasının resepsiyonundaydı.

Hastings belgeselde Lennon’ın koşarak yanından geçtiğini ve “Vuruldum” dediğini söyledi: “Ağzından kan geliyordu. Öylece yere yığıldı. Onu kısmen sırt üstü yatırdım ve gözlüklerini çıkarıp masanın üzerine koydum. Yoko ‘Ambulans çağırın, ambulans çağırın, ambulans çağırın’ diye bağırıyordu."

Beatles’ın yıldızı John Lennon 8 Aralık 1980 tarihinde New York'ta, John eşi Yoko Ono ile birlikte kayıt stüdyosundan dönerken, yaşadığı binanın girişinde hayranı Mark David Chapman tarafından vurularak öldürüldü. Britanyalı rock müzisyeni, şarkıcı, besteci, ressam, yazar, aktivist, uluslararası ünlü The Beatles grubunun kurucularından biri olan John Lennon öldürüldüğü sırada 40 yaşındaydı. Lennon, Roosevelt hastanesine götürülürken öldü. Ölüm sebebi olarak şok ve çok kan kaybetmesi gösterildi. Mark David Chapman’ın (67) 12 kere şartlı tahliye başvurusunda bulundu ve reddedildi. Chapman’ın bir sonraki tahliye talebi Şubat 2024’te tahliye kurulunda görüşülecek (Kısa Dalga)

Kültür Sanat