Otobüste kadınların fotoğraflarını çekerken yakalandı: Mühendisim, iki çocuk babasıyım

Otobüste kadınların fotoğraflarını çekerken yakalandı: Mühendisim, iki çocuk babasıyım
Ataşehir'de İETT otobüsünde kadın yolcunun fotoğrafını çeken Muhsin B. yakalanınca "Mühendisim, iki çocuk babasıyım" diyerek kendini savunmaya çalıştı. İfadesinde "Telefonum bozuk, kendi kendine fotoğraf çekiyor" diyen Muhsin B. serbest bırakıldı.

İstanbul Ataşehir’de İETT otobüsünde bir kadın yolcunun fotoğrafını çeken erkek, diğer yolcular tarafından fark edilerek yakalandı.

Tacize tanıklık eden bir kadının sosyal medyadan yayınladığı görüntülere göre, fotoğraf çektiğini inkar eden Muhsin B., diğer yolcuların telefonuna el koyarak çektiği fotoğrafları göstermesi üzerine itiraf ederek, “Kaçmam, mühendisim ben, iki çocuk babasıyım, özür dilerim" dedi.

'HOŞUMA GİTTİ ÇEKTİM' DEMİŞ

Paylaşımı yapan kadın, ”Az önce işe giderken 16 M otobüsünde yaşadığım olay elim ayağım titriyor! ‘İki çocuk babasıyım, mühendisim’ diyor! Polis geldi aldı ama biliyorum ki hiçbir ceza almayacak! Ve o kadar pişkin ki ‘Hoşuma gitti çektim’ diyor! Daha çok detay var ama sinirim o kadar bozuk ki anlatamıyorum! Allah hepinizin belasını versin!” dedi.

Yolcuların ihbarı üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Fotoğraf çeken kişi gözaltına alındı.

'TELEFONUM KENDİ KENDİNE FOTOĞRAF ÇEKER'

Şüpheli Muhsin B.’nin emniyetteki ifadesinde Üsküdar’dan Ataşehir’e doğru seyir halinde olan 16M kodlu İETT otobüsünde olduğunu söyledi. Cep telefonunun 10 gündür bozuk olduğunu kaydeden şüpheli Muhsin B. "Telefonum bozuk olduğu için tamirciye götürüyordum. Telefonum bozuk olduğu için ara ara kendi kendine fotoğraf çeker, mesajlar atar. Bu tamamen benim dışımda gerçekleşen olaydır" ifadelerini kullandı.

Arka koltukta oturan yolcu Serdar Ş.’nin birden kendisine "Seni sapık kadının fotoğrafını çektin" diyerek bağırmaya başladığını iddia eden şüpheli Muhsin B., fotoğrafını çektiği E.A.’nın ise kendisine "Ben avukatım seni sapık" diye bağırdığını öne sürdü. E.A.’nın omzuna vurduğunu da iddia eden şüpheli ifadesini şöyle sürdürdü: "Kendisine fotoğrafı benim çekmediğimi, hatta fotoğrafın çekildiğinden haberim bile olmadığını söyledim. Yanımda olan poşetlerin yere düşmesiyle hareket etmiştim, telefonum bu esnada fotoğraf çekmiş olabilir, hatta ara ara telefonumun benim dışımda fotoğraflar çektiğini söyledim. Şahıslar daha sonra polisi aradı"

TUTUKLAMA TALEBİYLE HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen şüpheli Muhsin B. burada savcıya ifade verdi. Savcılık ifadesinin ardından şüpheliyi "Özel hayatın gizliliğini ihlal etme" suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.

Hakimlik tutuklama talebini reddederek şüpheli hakkında haftada iki gün imza atmak ve müştekinin ikametgahına 200 metreden fazla yaklaşmamak şeklindeki adli kontrol tedbirini uyguladı ve serbest bıraktı. (Kısa Dalga-DHA)

Kadın