Otomobilde 2.el fiyatı 2 bakanlığı birbirine düşürür mü?

Otomobilde 2.el fiyatı 2 bakanlığı birbirine düşürür mü?
Otomobilde 2. el fiyatları bundan sonra ilan sitelerinde sıfır araçların fiyatını geçemeyecek. Emre Özpeynirci bu durumun iki bakanlık arasında sorun yaratabileceğini belirtti.

Artan döviz kuru nedeniyle otomobil fiyatları yükselmeye devam ediyor. Durum böyle olunca ikinci el otomobil fiyatları da katlanarak artıyor.

Hükümet bu sorunu çözmek için otomobilde 2. el fiyatlarının bundan sonra ilan sitelerinde sıfır araçların fiyatını geçemeyeceğini duyurdu.

Otomobil yazarı Emre Özpeynirci, bu kararın yaratabileceği karmaşaya dikkat çekti.

Özpeynirci, “2. el fiyatı 2 bakanlığı birbirine düşürür mü?” başlığıyla Twitter’dan şu paylaşımı yaptı:

"Bildiğiniz gibi Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeye bağlı olarak 2. el fiyatları ilan sitelerinde sıfır araçların liste fiyatını geçemeyecek.

Buraya kadar her şey tamam ama bu düzenleme 2 bakanlık arasında bir açmaz da yaratıyor. Nasıl mı?

Maliye Bakanlığı vergi kaybı yaşanmasın diye araç satışında 'Türkiye Sigorta Birliği’nin kasko değerini dikkate alıyor. Bu yüzden 2. el birçok aracın kasko değeri sıfırından yüksek.

Yani 2. el aracı sıfırdan ucuza satarsanız Maliye Bakanlığı’nın gözünde cezalı durumundasınız. Pahalıya yani sigorta değerinde satarsanız da Ticaret Bakanlığı'na takılıyorsunuz.

Konuyu hemen Ticaret Bakanlığına sordum şu cevabı aldım;

‘Yapılan değişiklikle ikinci el motorlu kara taşıtlarının resmi satış fiyatlarının belirlenmesine yönelik bir düzenleme yapılmadığından, kurumlar arası uyuşmazlığın ortaya çıkmayacağı düşünülmektedir.’" (Kısa Dalga)

Otomobil