Otomobilde, nakliyede, villada: Her yerde uyuşturucu, her yerde suç

Otomobilde, nakliyede, villada: Her yerde uyuşturucu, her yerde suç
Yapılan arama ve operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve taşınma yöntemleri, “Yakalanan bunlarsa yakalanmayan ne kadar var?” sorusunu gündeme getiriyor. Dün Bolu’da ev eşyası nakliyatı yapan kamyonda ve özel otomobilde kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi.

Operasyon ve rutin aramalarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin miktarı ve taşınma yöntemleri “Yakalanan bunlarsa yakalanmayan ne kadarı?” sorusunu gündeme getiriyor. İzmir’de bir otomobilde ve Bolu’da ev eşyası nakliyesi yapan kamyonda kilolarca uyuşturucu madde yakalandı.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM yolunda yaptıkları uygulama sırasında kamyonu durdurdu. Ev eşyası taşınan kamyonda yapılan aramada, valiz ve çantalar içinde paketlenmiş 230 kilo 750 gram skunk ele geçirildi. Kamyon sürücüsü F.A., gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan F.A., adliyeye sevk edildi.

İzmir’de otomobilde

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde durdurulan otomobilde, narkotik köpeği 'Layka' ile yapılan aramada, 1 kilo metamfetamin ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, otomobilde yüksek miktarda uyuşturucu madde bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Kemalpaşa'da durdurulan araçta, narkotik köpeği 'Layka' ile yapılan aramada, 1 kilo metamfetamin ele geçirildi. Gözaltına alınan İ.U., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Konya'da sokakta

Konya'nın Ereğli ilçesinde, narkotik polisinin sokak satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonda, 21 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ereğli ilçesinde sokak satıcılarına yönelik şafak vakti operasyon düzenledi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; 120 gram metamfetamin, 350 uyuşturucu hap, eroin, 8 kök Hint keneviri, 2 hassas terazi, 2 uyuşturucu kullanma aparatı, 2 kurusıkı tabanca, 1 av tüfeği ve tüfeğe ait çok sayıda fişek ele geçirildi.

Önceki gün otogarda

İzmir otogarında önceki gün yapılan aramada 2 kilo 60 gram kokain ele geçirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden bu olaya ilişkin açıklamada Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası yolcu otobüsüyle kente uyuşturucu getirileceği bilgisine ulaştı. Ekipler, otogara düzenledikleri operasyonda 2 kilo 60 gram kokain ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheli Ş.Ö, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ş.Ö, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

TIR'ın dorsesinde

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Esenler, Çatalca, Tuzla, Büyükçekmece ve Fatih ilçelerinde çok sayıda adrese ve bir TIR’a düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 84 kilo 75 gram mariuhana, 4 kilo 350 gram metamfetamin, 1 koli 850 gram kokain, 291 bin 312 yeşil reçeteli ilaç ele geçirildi. Polisin seyir halindeki bir TIR’a düzenlediği operasyon ise cep telefonu kamerasına yansıdı. Polis ekipleri, TIR’ın etrafını sardıktan sonra şoförü aşağı indirdi. TIR’ın dorsesinde yapılan aramalarda poşetler içinde uyuşturucu madde bulundu. TIR’ın şoförü gözaltına alındı.

İstanbul’da villada

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beylikdüzü’nde bir villada 3 ton uyuşturucu madde ele geçirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan teknik ve fiziki takip sonucu zehir tacirlerinin yerleri belirlendi. Daha sonra operasyon için düğmeye basan ekipler bir villada 3 tona yakın uyuşturucu madde ele geçirdi. Aynı zamanda eş zamanlı olarak bir sitenin deposuna yapılan operasyonda da çuvallara doldurulmuş çok sayıda toz madde ele geçirildi. Toz maddelere uyuşturucu madde olması veya içerisine saklanması şüphesiyle polis ekipleri tarafından el konuldu.
Yakalanan uyuşturucu maddelerle bağlantılı olarak ele geçirilen toz maddelere detaylı incelemeler yapılmak üzere polis ekipleri tarafından el konuldu. Forkliftle TIR’a yüklenen maddeler İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (Kısa Dalga)

Gündem