Oxford Sözlüğü yılın kelimesini açıkladı: 'Goblin mode' nedir?

Oxford Sözlüğü yılın kelimesini açıkladı: 'Goblin mode' nedir?
En prestijli sözlüklerden biri olan Oxford'un halkın seçimleriyle belirlediği yılın kelimesi "goblin mode" oldu.

Oxford Sözlüğü'nün yayıncısı Oxford University Press'e (OUP) göre, argo bir kullanım olan "goblin mode" terimi, "tipik olarak sosyal normları ya da beklentileri reddeden ve bundan herhangi bir suçluluk duymayan, kendine düşkün, tembel, pasaklı ya da açgözlü" bir davranış türünü ifade ediyor.

Oxford tarihinde bir ilk kez Merriam-Webster Sözlüğü'nden farklı olarak Oxford'un yılın kelimesini, uzmanlar değil halk seçti. Oxford tarihinde de ilk kez gerçekleşen bu uygulamada bir grup sözlükbilimci, insanlara, "goblin mode", "metaverse" ve "#IStandWith" seçeneklerini sundu.

"Goblin mode", 318 bin 956 kişi tarafından seçilerek oyların toplamda yüzde 93'ünü aldı. "Metaverse" ikinci sırada yer alırken, "#IStandWith" ise üçüncü oldu.

Oxford University Press, terimin ilk kez 2009 yılında kullanıldığını ancak bu yılın başlarında sosyal medyada viral hale geldiğini söyledi. Sahte bir manşetin, daha önce Kanye West olarak bilinen rapçi ile Julia Fox‘un “goblin moduna geçtikten” sonra ayrıldıklarını iddia etmesinin ardından öne çıktı.

Yaşam