Oyuncu Burak Sergen: Muhalif olacağım diye hak da yememek gerekiyor

Oyuncu Burak Sergen: Muhalif olacağım diye hak da yememek gerekiyor
Sabah gazetesine konuşan oyuncu Burak Sergen, " 'Her şeye karşı geliyorum, hiçbir kural tanımam, her şeyi eleştiririm çünkü ben sanatçıyım' demek değil. Bakın sağlık sistemimiz gayet iyi. Bunu görmezden gelip, sadece eleştirmek olmaz" dedi.

Oyuncu Burak Sergen, "Sırf muhalif olacağım diye hak da yememek gerekiyor. Bakın sağlık sistemimiz gayet iyi. Bunu görmezden gelip, sadece eleştirmek olmaz" diye konuştu.

Sabah gazetesinden Tuğba Kalçık’a konuşan oyuncu Burak Sergen pandemiyle ilgili "Ülkemiz bu süreçten yüzünün akıyla çıktı. Salgınla çok başarılı şekilde mücadele edildi. Aşıyı bulanlar bile Türk" dedi.

Burak Sergen, "Sanatçı muhalif mi olmalı sizce?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Genelde sanatçı muhaliftir çünkü muhalif kanaldan beslenirler. Ama bu muhaliflik bizim anladığımız muhaliflik değil. 'Her şeye karşı geliyorum, hiçbir kural tanımam, her şeyi eleştiririm çünkü ben sanatçıyım' demek değil. Ahlaki değerleri, geleneklerimizi, toplumsal değerleri göz ardı ederek muhaliflik yapılmaz. Yapan da zaten sanatçı değildir.

Sanatçıyı rol-model alanlar da olduğu için yanlış mesajlar vermemek gerekiyor. Vicdanlı, ahlaklı, örfüne, adetine, geleneklerine bağlı sanatçılar rol model alınmalı derken işte bunu söylüyorum. Sanatçılar doğru mesaj vermeli. Her şeyi eleştirmek muhaliflik anlamına gelmez.

Güzel yapılan işleri de takdir etmeliyiz. Bir söz var 'Yiğidi öldür ama hakkını yeme' diye. Yani sırf muhalif olacağım diye hak da yememek gerekiyor. Bakın sağlık sistemimiz gayet iyi. Bunu görmezden gelip, sadece eleştirmek olmaz.

Rol model seçerken sanatçının insanlığına da bakmalıyız. Yani ahlakına, geleneklerine, hayattaki duruşuna bakmak gerekiyor. Ben de görsel sanatlarla uğraşan biri olarak, elimden geldiğince özel hayatıma dikkat ediyorum. Ahlaklı, toplumsal örf ve adetlere dikkat ederek yaşamaya çalışıyorum."

SÖYLEŞİNİN TAMAMI

Gündem