'40 yıl Kürt olarak yaşadım, sonra Türkmen olduğumu öğrendim' dediği iddia edilen İlyas Salman'dan açıklama

'40 yıl Kürt olarak yaşadım, sonra Türkmen olduğumu öğrendim' dediği iddia edilen İlyas Salman'dan açıklama
Oyuncu İlyas Salman, "40 yıl Kürt olarak yaşadım, sonra Türkmen olduğumu öğrendim" dediği yönündeki paylaşımı yalanladı. Salman "Kürt halkının bazı haklarını savunuyorsam da bu benim insanlık görevim" dedi.

Oyuncu İlyas Salman'a atfedilen bir açıklama, son günlerde sosyal medyada viral oldu.

Paylaşımda, Salman'ın ağzından "40 yıldır Kürt olarak yaşadım, Kürtlük için kavga ettim. Kırk yıl sonra Türkmen olduğumu öğrendim. Aslımın Karakeçili Türkmenlerinden olduğunu öğrendim" ifadesi yer aldı.

Independent Türkçe'den Abdulhakim Günaydın'a konuşan İlyas Salman, Karakeçili olmadığını, Malatyalı Alevi bir ailenin evladı olduğunu söyledi.

Paylaşımların gerçeği yansıtmadığını kaydeden Salman, "Bunlar yalan, yanlış paylaşımlar. Ben Türkmen kökenli bir Alevi çocuğuyum" dedi.

'İnsanlık görevim'

Doğduğundan itibaren Türkmen kökenli bir Alevi aileye mensup olduğunu söylediğini aktaran Salman, "Karakeçili değilim. Ben Malatya Arguvan ilçesi Asar Köyü'ndenim ve orada dünyaya gelmişim" diye konuştu.

Salman şöyle devam etti: "Ama bu arada Kürt halkının bazı haklarını savunuyorsam da bu benim insanlık görevim. Dili, kültürü ve tarihi inkar edilmiş bir halkı savunmak benim o halktan olmamı gerektirmiyor, insan olmam yetiyor." (Kısa Dalga)

Gündem