Ozan Bingöl: Yıllardır tarife zulmüyle gizli vergi artışı yapılıyor

Ozan Bingöl: Yıllardır tarife zulmüyle gizli vergi artışı yapılıyor
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, "Zammın önemli bir kısmı yine vergiye gidecektir. Bunun nedeni ise yıllardır tarife zulmüyle gizli bir vergi zammı yapılmasıdır!" dedi.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya platformu X üzerinden yeni yıl zamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bingöl yaptığı açıklamada, "Zammın önemli bir kısmı yine vergiye gidecektir. Bunun nedeni ise yıllardır tarife zulmüyle gizli bir vergi zammı yapılmasıdır!" ifadelerini kullandı.

Ozan Bingöl, sosyal medyada vergi zamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bingöl, şunları söyledi:

"2023 yılında 20 bin TL brüt maaş alan bir çalışandan, asgari ücret istisnası düşüldükten sonra yıllık 20 bin 690 TL gelir vergisi kesilmiştir. Aynı çalışan 2024 yılı için yüzde 50 zam alarak brüt 30 bin TL maaşa ulaştığında, asgari ücret istisnası düşüldükten sonra yıllık 25 bin 715 TL gelir vergisi kesilecektir. Zammın önemli bir kısmı yine vergiye gidecektir. Bunun nedeni ise yıllardır tarife zulmüyle gizli bir vergi zammı yapılmasıdır!"

bingol.png

'Bürokratların böyle bir vergi dilimi sorunu bulunmamakta'

"Bu arada, birkaç yerden huzur hakkı alan ve vergilerini de ilgili kuruma ödeten bürokratların böyle bir vergi dilimi sorunu bulunmamaktadır. Hatta birkaç işverenden ücret geliri elde edip beyanname vermek zorunda kalırlarsa ortaya çıkacak vergiyi de ilgili kurumdan alabilirler!"

Gündem