Özdağ: IŞİD, Irak’ta ve Suriye’de kolları olan bir Türkiye örgütüne dönüşmüş

Özdağ: IŞİD, Irak’ta ve Suriye’de kolları olan bir Türkiye örgütüne dönüşmüş
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "IŞİD, artık bir Suriye örgütü, bir Irak örgütü değil. IŞİD, Irak’ta ve Suriye’de kolları olan bir Türkiye örgütüne dönüşmüş” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türkiye’deki IŞİD yapılanmasına dikkat çekti.

Özdağ, “AK Parti’nin Suriye politikası, sığınmacı politikası, sınırlarımızda açık kapı politikasıyla bütün dünya lümpenlerine sınırlarımızı ve ülkemizi açması sonucunda Türkiye bir iç savaş coğrafyasına dönüşüyor ve bir iç savaş sosyolojisi oluşuyor. Bu sürecin bir bölümünde de hiç şüphesiz Orta Doğu’nun en kanlı örgütlerinden birisi olan IŞİD’in Türkiye’ye her geçen gün biraz daha yerleştiğini görüyoruz" dedi.

2019’da Türkiye Vilayeti Programı’nı başlatarak Türkiye’yi yeni hedef olarak seçen IŞİD'ın, Türkiye'de her geçen gün biraz daha güçlü şekilde kök saldığını söyledi.

"Türkiye'de cephanelikler, eğitim merkezleri oluşturuyor"

Özdağ, "IŞİD, adeta ülkemizde cirit atmaktadır. Ülkemizin kılcal damarlarına sızmaktadır. Türkiye’yi, savaş alanı olarak incelemektedir. Türk Devleti’nin, güvenlik ve istihbarat örgütlerimizin reflekslerini incelemektedir. Ülkemizde güvenli evler, cephanelikler ve eğitim merkezleri oluşturmaktadır. Türk çocuklarının beyinlerini yıkayarak milli ve dini kimliklerini yok etmekte, yerine sahte bir İslam anlayışı koyarak demokrasinin şirk olduğunu beyinlere kazımaktadır. Bu beyinler, yarın ülkemizi kana boyayacak intihar bombacılarının beyinleridir. IŞİD’in ülkemizi nasıl kana boyadığını, nasıl yüzlerce insanı kısa bir zamanda katlettiğini 2015 senesinde yaşamıştık" diye konuştu.

Özdağ, IŞİD’in hızla yayılmasının en büyük kanıtı olarak 2022 Ocak ayından Aralık ortasına kadar 37 ilde yapılan 162 operasyonda bin 179 IŞİD’linin yakalanmış olmasını gösterdi. Özdağ, "Yakalanmayanlar çok daha fazla ve dışarıda dolaşıyorlar" diye ekledi.

"IŞİD karargahını Türkiye'ye taşımış"

Bu operasyonlarda IŞİD'ın üst düzey yöneticilerinin de yakalandığına dikkat çeken Özdağ, "Bu, bir şeyi gösteriyor: IŞİD, karargahını Türkiye’ye taşımış. IŞİD, artık bir Suriye örgütü, bir Irak örgütü değil. IŞİD, Irak’ta ve Suriye’de kolları olan bir Türkiye örgütüne dönüşmüş" diye konuştu. (ANKA)

Gündem