Paylan'ı tehdit eden Özdağ'a tepki yağdı, İHD suç duyurusunda bulundu

Paylan'ı tehdit eden Özdağ'a tepki yağdı, İHD suç duyurusunda bulundu
"Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın” sözleriyle HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ı tehdit eden Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ'a tepkiler büyüyor.

İYİ Parti'den ihraç edildikten sonra yeni parti kurma çalışmalarına başlayan İstanbul Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ Ermeni Soykırımı tartışmları üzerinden HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ı hedef aldı. 

Paylan'ın "106 yıl sonra, Soykırımın mimarı Talat Paşa isimli caddelerde yürüyoruz. Talat Paşa isimli okullarda çocuklarımızı okutuyoruz. Almanya’da bugün Hitler isimli caddeler olsaydı, Hitler isimli okullarda çocuklar okusaydı nasıl bir Almanya olacaksa, öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz"  paylaşımınına Özdağ yine twitter üzerinden yanıt verdi. 

Özdağ "Terbiyesiz tahrikçi adam. Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine. Talat Paşa vatansever Ermenileri değil senin gibi arkadan vuranları sürdü. Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın” diyerek Paylan'ı tehdit etti. 

Özdağ ise siyasetçi, gazeteci birçok isim tepki gösterdi. İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Eren Keskin de Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldıklarını belirtti. Keskin, "Biz İHD  ırkçılık ayrımcılığa karşı komisyon olarak, Ümit Özdağ hakkında, suç duyurusu yapacağız. Keşke bizden önce, bir ‘gerçek hukukçu savcı ‘ çıksa da, soruşturma açsa.. Bir umut işte..." dedi. Kesin daha sonraki paylaşımında suç duyurusunda bulunduklarını yazdı.







Gündem