Özdağ, 'Suriyeliler yağmaladı' demişti: Ali Koç 'yüzde yüz eminiz' diyerek iddiaları yalanladı

Özdağ, 'Suriyeliler yağmaladı' demişti: Ali Koç 'yüzde yüz eminiz' diyerek iddiaları yalanladı
Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından Fenerbahçe Spor Kulübü bölgeye yardım tırları gönderdi. Bölgeye gönderilen tırların yağmalandığına yönelik iddiaların ardından Ali Koç, "Bizzat tırlarımızın yağmalanmadığından yüzde yüz eminiz" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin yıkıcı etkileri 10 ilde hissedildi.

Bölgede arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ederken, ekiplerin ve yardımların eksik olduğuna yönelik bilgiler paylaşıldı.

Deprem bölgesinden gelen yardım taleplerinin ardından çalışmalar hız kazandı.

Pek çok kuruluş gibi spor kulüpleri de bölgeye yardım yolladı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından Fenerbahçe Spor Kulübü de bölgeye yardım tırları gönderdi. Fakat Fenerbahçe tarafından gönderilen yardımların yağmalandığına dair iddialar ortaya atıldı. Ali Koç, iddiaların doğru olduğunu ifade etti.

Bizzat tırlarımızın yağmalanmadığından yüzde yüz eminiz

Koç, konuya yönelik şu açıklamalarda bulundu:

"Bir tır dolunca hemen yerine boş tır geliyor, dolduruyoruz. Bütün nakliye firmalarına teşekkürler. Onlar da kendi alanlarında, ellerinde ne güç varsa bize tahsis ettiler. 14-15 saat yol gidiyorlar. Yolda bizi arıyorlar. Vardıkları zaman video çekiyorlar. Teslim ettikleri kurum, kişi kimse, bize iletiyorlar. Onun için de bizzat tırlarımızın yağmalanmadığından yüzde yüz eminiz."

Ümit Özdağ, "Suriyeliler yağmalıyor" demişti

Ümit Özdağ ise statlarını ve tesislerini yardım toplama merkezine dönüştüren Fenerbahçe’nin yardım tırlarının Suriyeliler tarafından yağmalandığını iddia etmişti.

Özdağ'ın iddialarını Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, yalanlamıştı.

Kızılhan Özdağ'ın iddialarına yönelik şunları söylemişti:

“Bu konunun, bu çıkan haberin hiçbir şekilde doğruyu yansıtmadığını söylemek istiyorum. Biz, hem tır şoförüyle görüştük hem oradaki kontak kurduğumuz kişimizle görüştük. Zaten dağıtımın yapıldığına dair bir video da paylaşmış olduk. Bu haber kesinlikle doğru değildir. Böyle zamanlarda bile bu tarz haberler sosyal medyada bir şekilde yayılabiliyor. Lütfen itibar etmeyelim.”

Gündem