Özel, Bahçeli'ye yanıt verdi: O sözleri gerçek MHP’lilerin tüylerini diken diken eden ikili yazdı | Kim o iki MHP'li?

Özel, Bahçeli'ye yanıt verdi: O sözleri gerçek MHP’lilerin tüylerini diken diken eden ikili yazdı | Kim o iki MHP'li?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Bahçeli'ye yanıt verdi. "O sözleri promptera gerçek MHP’lilerin tüylerini diken diken eden ikili yazdı" diyen Özel, "Bu 2 kişinin isimleri Sinan Ateş iddianamesinden nasıl ve kimler tarafından ayıklanmıştır? Sinan Ateş davasının üzerine sis çöktürürken bu ikisinin bu sisteki payı nedir?" sorularını yöneltti. Kulislerde Özel'in hedef aldığı MHP'lilerin isimleri konuşuluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi.

Bahçeli, bugün Özgür Özel’e “CHP yönetiminin 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili mahkeme kararına 'Siyasi' demesi rezaletin ta kendisidir. Türkiye'yi Cumhurbaşkanımızın değil de başkalarının yönettiğini iddia eden Özgür Bey'e soruyorum. İmralı'daki caninin serbest bırakılmasını istiyor musunuz? Cezalar hukuksuz ise size göre hukuk nedir?” sorularını yöneltti.

Bahçeli’ye yanıt: O sözleri promptera gerçek MHP’lilerin tüylerini diken diken eden ikili yazdı

CHP lideri Özel, öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Bugün Sayın Bahçeli, bana 4 tane anormal soru sormuş. 4 tane soruyu okumaya utanırım. Sorular CHP'nin genel başkanına sorulacak sorular değil. Ben bu soruların kime sorulacağını biliyorum da ben bu seviyeye inmek istemiyorum.

Sayın Bahçeli, dönmüş prompterdan okumuş. Ben o promptera kimin yazdığını biliyorum. Şu meşhur ikili var ya. Gerçek MHP’lilerin tüylerini diken diken eden ikili. Gece bir elinde bardak, bir elinde tweetler atan, 'Meclis'in uzman çavuşuyum' diyen var ya... O ikisi 4 tane soru yazmış promptera.”

‘Sinan Ateş davasının üzerine sis çöktürürken bu ikisinin bu sisteki payı nedir?’

Özgür Özel konuşmasında Bahçeli’ye sorular yöneltti:

“Ben o 4 soruyu okumam da size bu soruları yazan kişiler önce bu 4 soruyu cevaplasın.

- Bu 2 kişinin isimleri Sinan Ateş iddianamesinden nasıl ve kimler tarafından ayıklanmıştır?

- Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış birinin ölümünden sonra kimse tweet atmayacak, taziye bildirmeyecek diyen hangi ikisidir?

- Tetikçiyi kaçıran aracın fotoğrafları ortaya çıkıp, bu aracın trafikte ceza yemeyecek statüye kavuşturulmasını hangi ikisi sağlamıştır?

- Sinan Ateş davasının üzerine sis çöktürürken bu ikisinin bu sisteki payı nedir?

Bu 4 soruyu cevaplayın, benim 4 soruya bakarız. Koskoca parti 2 meczuba teslim edildi. Yazıklar olsun.”

Özgür Özel’in bahsettiği isimler kim?

Özgür Özel’in grup konuşmasında “Meclis'in uzman çavuşuyum diyen var ya…” diye tarif ettiği isim MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter. MHP’li Yönter 8 Şubat 2022’de Meclis’te Özgür Özel’le tartışmış ve “Özgür Özel yalancısın, riyakarsın… Tatilde olduğumuzu ispat etmezsen de alçaksın… Meclis’in uzman çavuşuyum, zoruna mı gitti?” ifadelerini kullanmıştı.

CHP lideri Özel’in “Gece bir elinde bardak, bir elinde tweetler atan” diye tariflediği ismin de MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın olduğu aktarıldı. Yalçın’ın yaptığı bazı sosyal medya paylaşımları tartışma yaratmıştı. (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Politika