İstanbul'da özel bir hastanede 35 bin dolara yasa dışı organ nakline 2 tutuklama

İstanbul'da özel bir hastanede 35 bin dolara yasa dışı organ nakline 2 tutuklama
İstanbul’da özel bir hastanede organ ve doku ticareti yapıldığı tespit edildi. Soruşturmayı derinleştiren polis, organ nakli yapan kişilerin, vatandaşlarla sahte belgeler üzerinden 30 - 35 bin dolar karşılığında anlaştığını tespit etti. Operasyon sonrası yabancı uyruklu 7 kişi yakalandı, 2 kişi tutuklandı

İstanbul’da özel bir hastanede organ ve doku ticareti yapıldığı tespit edilmesi üzerine yapılan operasyonla yabancı uyruklu yedi kişi yakalandı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan yedi kişiden dördü hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken iki kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir kişi ise serbest kaldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri sosyal medya üzerinden böbreklerini bağışlamak istediği yönünde ilan veren bir kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişinin emniyetteki ifadesi üzerine Beylikdüzü’nde bir hastanede organ ve doku ticareti yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Hastaneye operasyon düzenleyen polis İsrail, Filistin, Ürdün, Suriye, Irak ve Fas uyruklu olmak üzere yabancı uyruklu 7 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramalarda 8 bin dolar para, 11 adet kaşe, 51 adet pul ve bir adet numaratör ele geçirildi.

Soruşturmayı derinleştiren polis, organ ve doku nakli yapan kişilerin, vatandaşlarla sahte belgeler üzerinden 30 - 35 bin dolar karşılığında anlaştığını tespit etti. Emniyetteki sorgusu tamamlanan yedi kişiden dördü hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken iki kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir kişi ise serbest kaldı.

Gündem