Özel: Bu büyük paranın ABD'de olmasında kimin talimatı var?

Özel: Bu büyük paranın ABD'de olmasında kimin talimatı var?
CHP'li Özgür Özel, Turken Vakfı'na gönderilen bağışlarla ilgili, "Amerika'da bu büyük paranın kümelenmesinden kimin menfaati, bu paranın orada olmasında kimin talimatı var, bunu düşünüyor artık insanlar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜRGEV ve Ensar'ın ABD'de kurdukları Turken Vakfı'na milyonlarca lira para aktardığı yönündeki açıklamasının ardından tartışmalar sürüyor. CHP, bu paraların gönderilmesi için kimin talimat verdiği sorusunu gündeme getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Müthiş bir panik havası başladı. Beyler panik yaptılar ve saldırmaya başladılar" dedi. Özel, şöyle devam etti:

"Örneğin İletişim Başkanı Fahrettin Altun'u panik halinde televizyonlara bağlanırken gördük. Hangi sıfatla? İletişim Başkanı sıfatıyla mı yoksa TÜRGEV yönetim kurulu üyesinin eşi sıfatıyla mı, Amerika'ya aktarılan milyon dolarlar konusunda büyük bir savunma çabasına girdi. Çok memnunuz, iktidarın verdiği bu yüksek refleks bizim sesimizin duyulmadığı yerlere de ulaştı.

Altun ve ekibinin biraz ailevi biraz hissi biraz kişisel ama göreviyle bağdaşmayan yarattığı panik havası meselinin herkes tarafından duyulmasını sağladı. Artık hepimiz biliyoruz ki, bu TÜRGEV ve Ensar'ın ABD'de kurduğu vakıf ve Kızılay da alet edilerek oraya aktarılan yüz milyonlarca dolar para var. Ve Amerika'da bu büyük paranın kümelenmesinden kimin menfaati, bu paranın orada olmasında kimin talimatı var, bunu düşünüyor artık insanlar. Türkiye'de bu kadar açlık varken, bu kadar sıkıntı varken yüz milyonlarca doları ABD'ye transfer etmek, Kızılayımızı bu işe alet ediyor olmanın bir izahı olması lazım." (Kısa Dalga)

Politika