ÖZEL HABER | CHP Genel Başkan Yardımcısı Kuşoğlu bugün ABB’ye gitti.. Akşener'in dün Mansur Yavaş’ı aradığı belirtiliyor

ÖZEL HABER | CHP Genel Başkan Yardımcısı Kuşoğlu bugün ABB’ye gitti.. Akşener'in dün  Mansur Yavaş’ı aradığı belirtiliyor
Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın dünkü Altılı Masa toplantısından sonra kısa bir telefon görüşmesi gerçekleştirdikleri öğrenildi. Bugün de CHP Genel Başkan Yardımcısı Kuşoğlu ABB’ye gitti ve Mansur Yavaş'la bir saat görüştü.

İyi Parti Genel Başkanıs Meral Akşener’in, Altılı Masa toplantısında diğer 5 partinin aldığı ortak karara rağmen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkması ve Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu’na adaylık çağrısı yapması siyasette deprem etkisi yarattı.

Akşener’e ve İyi Parti yönetimine hem parti içinden hem de kamuoyundan yoğun tepkiler gelirken, Akşener’in adaylık çağrısı yaptığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş cephesinde çarpıcı bir hareketlilik yaşanıyor.

Edinilen bilgiye göre Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın dünkü Altılı Masa toplantısından sonra kısa bir telefon görüşmesi gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Akşener, Altılı Masa toplantısından çıktıktan sonra partisinin Başkanlık Divanı’nı toplamış ve ilk değerlendirmeleri yapmıştı. Kulislerde, Akşener’in bu toplantıdan sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı aradığı belirtildi. Görüşmenin oldukça kısa sürdüğü belirtildi.

Akşener’in açıklamasından sonra Yavaş’tan herhangi bir yanıt gelmemesi dikkat çekerken bir başka gelişme daha yaşandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la görüşmek üzere belediye binasına geldi. Kuşoğlu, yaklaşık 1 saat kaldıktan sonra belediye binasından ayrıldı.

Kulislerde Yavaş’ın Akşener’in önerisine soğuk baktığı konuşulurken, Yavaş’tan sürpriz bir açıklama gelmesi olasılığı ise tamamen dışlanmıyor. (Kısa Dalga)

Politika