Özel ile Bahçeli görüşmesi sona erdi

Özel ile Bahçeli görüşmesi sona erdi
CHP Genel Başkanı Özel ile MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Meclis'teki 45 dakika süren görüşmesi sona erdi. İki lider, görüşme sonrası açıklama yapmadı. Bahçeli, "Açıklamayı Genel Başkanı Özel yapacak" dedi. İki liderin görüşmesi, CHP'den MHP'ye 7 yıldan sonra yapılan ilk ziyaret oldu. Özel daha önce de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmüştü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis'te görüşmesi sona erdi. 45 dakika süren görüşmenin ardından Bahçeli, "Açıklamayı Genel Başkanı Özel yapacak" dedi.

Görüşmede yeni Anayasa, siyasette normalleşme ve Gezi ile 28 Şubat davalarının gündeme gelmesi bekleniyordu.

CHP heyetiyle birlikte gitti

Özel’e Bahçeli’nin makam odasının kapısına kadar CHP Meclis İdare Amiri Uğur Bayraktutan, CHP Grup Başkanvekilleri Gökhan Günaydın, Ali Mahir Başarır ile bazı CHP milletvekilleri eşlik etti. Bahçeli, Özel’i karşılarken yanında Meclis Başkanvekili Celal Adan, Meclis İdare Amiri Sermet Atay ve Grup Başkanvekili Erkan Akçay vardı.

Özel daha önce de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmüştü.

Bahçeli, görüşme öncesi Özel'e yüklenmişti

MHP lideri, Özel görüşmesi öncesinde partisinin grup toplantısında nabzı yüksek bir konuşma gerçekleştirdi. CHP’ye yüklenen Bahçeli, Özel'in Avrupa temaslarının ardından yaptığı, "Saati soruyorsun, Osman Kavala’yı çıkar" diyorlar sözlerine “Saati merak ederse bana sorabilir" diye yanıt verdi. MHP lideri, konuşmasında eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP’ye gelen eleştirilere de sert bir dille yanıt vermiş; “Mezkur iddianame ile ilgili mahkeme tarafından kabul edilip yargılama süreci derhal başlatılmalıdır. Kimin elinde hangi bilgi ve belge varsa mahkemeye sunmalıdır. Hatta şahit olarak dinlenmek isteyenlere mahkeme kapısı açılmalıdır. Bakalım hukuki süreç Ankara'da mı bitecek Pensilvanya'ya mı dayanacak, hodri meydan” sözlerini kaydetti.

Politika