Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın eylemine polis engeli: 30 öğretmene gözaltı

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın eylemine polis engeli: 30 öğretmene gözaltı
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın Taksim'deki eylemine izin verilmedi. Yaklaşık 30 kişi gözaltına alınırken öğretmenlere ters kelepçe uygulandı.

Özel sektörde çalışan eğitim emekçileri, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası öncülüğünde, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan Türkiye Özel Okullar Derneği merkezi önünde yürüyüş yapmak istedi.

Öğretmenlerin yürüyüşü polis tarafından engellenirken alana gelen öğretmenler ters kelepçeyle gözaltına alındı. Yoldan geçen bir kişi de polislere tepki gösterdiği için eylemcilerle beraber gözaltına alındı.

Aralarında Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali, MYK üyeleri ve temsilcilerin de olduğu 30 kişi gözaltına alınarak Vatan Emniyet'e götürüldü.

Gözaltı görüntüleri sendikanın sosyal medya hesabından "Öğretmenler ters kelepçe ile gözaltına alınmaya başlandı! Yaşasın haklı mücadelemiz! Yaşasın meslek onurumuz! Mücadele dersini öğretmenler verecek!" ifadeleriyle paylaşıldı.

'Özel sektör öğretmenleri bu bozuk düzene biat etmeyecek'

Eylemde yapılan açıklamada yeni Milli Eğitim Bakanı'nın açıklamalarına dikkat çekilerek, “Yusuf Tekin kısaca diyor ki 'ben sermayenin bakanıyım ve patronlar ne derse onu yaparım.' Buradan patronlara ve onların bakanına tekrar sesleniyoruz: ‘Özel sektör öğretmenleri bu bozuk düzene biat etmeyecek” denildi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın üye sayısının arttığına değinilen açıklamada, “Bu sayı katlanarak artmaya devam edecek. Özel sektör öğretmenleri artık örgütlü ve biliyoruz ki örgütlü ve direnen öğretmenlerin karşısında hiçbir patron duramaz! Öğretmenleri sefalet ücretlerine mahkum edemeyeceksiniz. Taban maaş talebimizde haklıyız ve ısrarcı olmaya devam edeceğiz. ‘eşit işe eşit ücret’ şiarımızı dilimizden düşürmeyeceğiz, aynı mesleği yaptığımız meslektaşlarımızla aynı haklara sahip olacağız. 2014 yılında kaldırılan taban maaş hakkımızı geri alana kadar bu konudaki mücadelemize devam edeceğiz. Asgari ücretle çalışmayı reddediyoruz, asgari ücretin altına çalışmaya isyan ediyoruz! Toplu sözleşme hakkımızı söke söke alacağız” sözlerine yer verildi.

'Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz. Öğretmen ders verir'

Açıklamanın devamı şöyle:

“Binlerce eğitim emekçisinin emeğinin sizler tarafından ayaklar altına alınmasına izin vermeyeceğiz! Belirli süreli iş sözleşmesini, yaz tatillerinde öğretmeni açlığa mahkum eden sözde ‘on ay’ sözleşmelerini ortadan kaldıracağız. İhbar ve kıdem tazminatı, ek ders ücretleri, doğum izni gibi haklarımızı alacağız ve öğretmenin onurunu zedeleyen, ötekileştiren her türlü ayrımcılığın karşısında duracağız.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası kurulduğu günden bu yana binlerce öğretmenin sesi oldu ve olmaya devam edecek. Sendikal mücadele veren arkadaşlarımızı işsiz bırakarak bize gözdağı veremezsiniz. Sizden de bizi yolumuzdan çevireceğini düşündüğünüz ayak oyunlarınızdan da korkmuyoruz! Öğretmenler sizin köleniz değil. ‘Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz.

Öğretmen ders verir.’. Mücadele dersini biz öğretmenler vereceğiz ve siz bu dersten geçemeyeceksiniz. Haklar yasalardan önce gelir. Patronların yasalarına karşı emeğin yasasını savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. Sendikamız özel sektör eğitim emekçileri bütün haklarını alana kadar mücadeleden vazgeçmeyecek ve bu yolda da bütün bedelleri ödemeye hazırız.

Bir gün paranın iktidarı yıkılır ve siz tarihin çöplüğünde yerinizi alırsınız. Biz savunduğumuz yüce değerlerle her zaman burada olacağız. Eskisi gibi olmayacak. Sendikamız var! Yaşasın Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası.” (ANKA)

Gündem