Özel'den, Akşaner'in 'Bana abla deme' sözlerine cevap: Canı sağ olsun, ablam benim

Özel'den, Akşaner'in 'Bana abla deme' sözlerine cevap: Canı sağ olsun, ablam benim
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in kendisine yönelik ağır eleştiriler içeren sözlerine ve "Bana ablam demeyin" diye çıkışına yanıt veren CHP lideri Özgür Özel, "İstedikleri kadar bize saldırsınlar. Ben de kural şu, 'Eski dosttan düşman olmaz'. Canı sağ olsun, ablam benim" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki Koza Pazarı Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Seçim kampanya sürecinin yarın sona ereceğini belirten Özgür Özel, "Bütün Türkiye'yi dolaştık, mitingler yaptık ama son mitingi yapacaksam, orası elbette memleketim olmalıydı" dedi.

Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik, "Bir de çıkmış utanmadan 'Ben Meral Hanım’a abla derim' diyor. Bu da artık iyice moda oldu. İşi düşen, işine gelen hemen 'abla' edebiyatına sarılıyor. Ama ben artık CHP yöneticilerinin yüzüme 'abla' deyip sonra yoldaş medyalarında bana ve partime küfür kıyamet sövdürmelerinden gerçekten sıkıldım. Bana abla, mabla demeyin" sözlerine şu ifadelerle yanıt verdi:

"Asla muhalefete muhalefet etmedim"

"Geçtiğimiz günlerde Bandırma'da bir mitinge gittik Bandırma'da Balıkesir'in adayı annesinin balkonuna bizlere hakaret eden, yok 'Dem', Mem' diyen bir şey asmış. Dedik ki bu yakışık almamış, doğru değil dedik. Kimseye de kötü söz söylemedik. Sonra dün Meral Hanım çıktı, birçok şey söyledi. Bana bütün gazeteciler bugün, ne cevap vereceksiniz diye sordu. Benim tek itirazım biz miting yaparken Atatürk'ün partisine hakaret eden, o afişeydi. Yoksa ben kampanya boyunca asla muhalefete muhalefet etmedim. Muhalefet liderlerine, adaylarına tek kelime söylemedim. Sayın 'Abla' diyeceğim, demeyince 'abla' de diyordu ama dün kızmış bana 'abla mabla' demeyin demiş. Sayın Genel Başkanıma söyleyeceğim şudur. İstedikleri kadar gersinler, istedikleri kadar sizi bile yanıltsınlar, bize saldırsınlar. Ben de kural şu, 'Eski dosttan düşman olmaz'. Atatürkçü, cumhuriyetçi, vatansever insanlar birbiriyle kavga etmez, birbirine çelme takmaz. Birbirine kötülük yapmaz. Bugün bütün televizyonlar peşimde, 'Meral Hanım'a bir cevap ver' diye cevabım iki kelime: Canı sağ olsun, ablam benim." (Kısa Dalga)

Gündem