Özel'den Ergüder'in Boğaziçi'ne alınmamasına tepki: Bilimin ve üniversitenin ruhuna aykırıdır

Özel'den Ergüder'in Boğaziçi'ne alınmamasına tepki: Bilimin ve üniversitenin ruhuna aykırıdır
Boğaziçi Üniversitesi'ne 8 yıl rektörlük yapan ve 50 yılını üniversitede geçiren Prof. Dr. Üstün Ergüder'in üniversiteye alınmamasına CHP lideri Özgür Özel'den tepki geldi. Özel "Üniversite Rektörlüğüne sirayet eden bu işgüzarlık son bulmalıdır" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 50 yılını Boğaziçi Üniversitesi'nde geçirmiş, üniversitenin eski rektörlerinden Prof. Dr. Üstün Ergüder'in üniversiteye alınmamasını eleştirdi.

Özel sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk seçilmiş rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder'in uzun yıllar görev yaptığı üniversitesine bugün alınmadığını öğrendim.

Bu karar, Boğaziçi Üniversitesi geleneklerine, akademinin, bilimin ve üniversitenin ruhuna aykırıdır. Üniversite Rektörlüğüne sirayet eden bu işgüzarlık son bulmalıdır."

Ne olmuştu?

1992-2000 yılları arasında rektörlük görevini üstlenen ve 50 yılını Boğaziçi Üniversitesi’nde geçiren Prof. Dr. Üstün Ergüder bugün üniversiteye alınmadı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021’de Boğaziçi Üniversitesi’ne Naci İnci'nin rektör olarak atanmasının ardından pek çok isim üniversite kampüsüne alınmadı. (Kısa Dalga)

Gündem