Özel'den tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Kocagöz açıklaması

Özel'den tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Kocagöz açıklaması
CHP lideri Özgür Özel, Antalya'da 1 kişinin yaşamını yitirdiği teleferik kaza sonrasında başlatılan soruşturmada tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e ilişkin, Soma ve İliç'te kamu görevlilerinin ceza almadığını anımsatarak "Karar hukuki değil, siyasidir" açıklamasında bulundu.

Antalya'nın Merkez Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait ANET A.Ş. tarafından işletilen Tünektepe Teleferik Tesisleri'nde, 12 Nisan günü devrilen teleferik direğine kabinlerden birine çarpıp altını parçaladı. Metrelerce yükseklikten düşen 54 yaşındaki Memiş Gümüş yaşamını yitirdi, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı.

Kazayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada dönemin ANET Genel Müdürü olan CHP Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de tutuklanan 5 kişiden biri oldu.

Kocagöz, 2019-2023 yılları arasında ANET'i yönetmiş, 31 Mart 2024 yerel seçiminde CHP'den Kepez Belediye Başkanı seçilmişti.

Özel: Karar hukuki değil siyasidir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu gelişmenin ardından bir açıklama yaptı.

Özel sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada şu ifadeler eyer verdi:

"Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz hakkında verilen tutuklama kararını ve hukuki süreci yakından takip ediyoruz.

Ancak Soma'dan İliç'e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir.

Kuşkusuz kazada dahli olan kim varsa kimsenin gözyaşına bakılmamalıdır. Bu kırmızı çizgimizdir.

Bu hassasiyetle teleferik kazasındaki adli soruşturmayı yakından takip etmeyi sürdüreceğiz ama sırf partilimiz diye başkanımızı günah keçisi ilan edemezsiniz." (Kısa Dalga)

Gündem