Özelleştirilecek 243 arazinin ayrıntıları belli oldu, bazıları denize sıfır

Özelleştirilecek 243 arazinin ayrıntıları belli oldu, bazıları denize sıfır
Özelleştirme kapsamına alınan 243 taşınmazın detayları belli oldu. İstanbul’dan Diyarbakır’a, Kayseri’den Muğla’ya kadar 17 ildeki taşınmazların bir bölümü denize sıfır yerlerden oluşuyor.

Mülkiyeti Hazine ile Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) adına kayıtlı toplam 243 taşınmaz, özelleştirme kapsamına alınmıştı. Buna göre söz konusu taşınmazların özelleştirmesi en geç 2025 yılına kadar tamamlanacak.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre İstanbul’dan Diyarbakır’a, Kayseri’den Muğla’ya kadar 17 ildeki taşınmazların bir bölümü ise denize sıfır yerlerden oluşuyor

Özelleştirme kapsamına alınan taşınmazların çok büyük kısmı Maliye Hazinesi’ne ait. Bunlar içinde en büyük taşınmaz 3.6 milyon metrekare ile Aydın Didim Yalıköy’de. Bir ucu denize çıkan devasa bir alan.

Başkentte özelleştirilecek yerler arasında ise kentin en değerli noktaları olarak bilinen Alacaatlı ve Çayyolu’ndaki taşınmazlar var. Gölbaşı Tuluntaş’taki yerin büyüklüğü 497 bin 773 metrekare. Yenimahalle Yuva’daki taşınmazın büyüklüğü ise 682 bin 916 metrekare.

Antalya’da özelleştirilecek yerler Muratpaşa ilçesinde Çağlayan, Güzeloluk, Kırcami, Zümrütova mahallelerinde.

Balıkesir’deki taşınmazlar ise Ayvalık Küçükköy’de. Bazıları aynı parsel üzerinde bulunuyor. Denize yakın noktalarda.

Bursa’daki taşınmazlar Karacabey Kurşunlu’da. Çanakkale’de ise Merkez Karacaören’deki 7.7 bin metrekarelik taşınmaz özelleştirilecek yerler arasında bulunuyor. Diyarbakır’daki taşınmazlar Lice Kelvan’da.

Gaziantep’te özelleştirilecek taşınmazların tamamı Şehitkamil’de. Büyük bölümü Sam ve Taşlıca mahallelerindeki aynı parseller üzerinde.

İstanbul’da özelleştirilecek taşınmazların büyük bir bölümü Kemerburgaz ile Sarıyer Gümüşdere’de. Kemerburgaz’daki taşınmazlardan bazıları ağaçlık. Bunun dışında Şile, Tuzla’da bulunan çeşitli araziler de özelleştirme kapsamına alındı.

İzmir Alaçatı’daki taşınmazlardan birinin büyüklüğü 93 bin 490 metrekare. Kayseri’de çoğunluğu Melikgazi’de olmak üzere Kocasinan ile Talas’taki bazı taşınmazlar özelleştirilecek.

Bodrum’daki taşınmazlar ise Geriş, Gökçebel ile Ortakent’te.

Datça’dakilerin tamamı Kızlan’da. Birçoğu da deniz kenarında. Öyle ki bir taşınmaz sahil boyunca uzanıyor. Birçoğu yan yana. Birisinin büyüklüğü 49 bin 805 metrekare. Ula’daki taşınmazların tamamı da Akyaka’da. İkisi yan yana araziler.

HABERİN TAMAMI

Ekonomi