Özer Sencar: Erdoğan, Mansur Yavaş'ı perişan eder

Özer Sencar: Erdoğan, Mansur Yavaş'ı perişan eder
Metropoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın olası adaylığı hakkında, "Erdoğan'ın karşısına çıkarsa, Erdoğan onu çok kısa sürede perişan eder. Devletin bütün arşivleri Erdoğan'ın emrinde" dedi.

MetroPoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, "Mansur Yavaş bizim ölçümlerde açık ara herkesin önünde. Onu İmamoğlu takip ediyor. Kılıçdaroğlu ve Akşener, oldukça gerisinde, 10-15 puan... Biz özel bir şey yapmıyoruz bu konuda. Mansur Yavaş'la bir ilişkimiz yok. Mansur Yavaş başından beri her ay birinci sırada çıkıyor. Erdoğan dahil onu geçen kimse yok" dedi.

Medyascope Genel Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtlayan Sencar, şöyle konuştu:

"Mansur Bey ve Meral Hanım çıkarsa biz kendi adayımızı çıkarırız dedi HDP... HDP aday çıkarırsa kesin ikinci tura kalacak seçim. İlk turda muhalefetin kazanması için 4 faktör var; birincisi; doğru adayla, kazanabilecek adayla çıkılması... Yani toplumun hiçbir kesiminden ambargo yemediği biridir.

İkinci husus, HDP'nin desteklemediği bir adayın ne birinci ne ikinci turda kazanma şansı yeterli. İyi Partililer 'HDP olmasa da kazanırız' diyorlar. Hayal görmesinler, bu kadar net... Meral Hanım'ın 'Biz HDP ile masaya oturmayız' demesi bir siyasi faciadır. Meclis'te, komisyonlarda oturuyorsunuz?
Mansur Yavaş bütün ölçümlerde Erdoğan'dan ve diğerlerinden 15-17 puan önce. Yavaş belediye başkanı olarak dürüst ve çalışkan. Onunla ilgili hiçbir dedikodu duymadım. Ama Yavaş, Erdoğan'ın karşısına çıkarsa, Erdoğan onu çok kısa sürede perişan eder. Devletin bütün arşivleri Erdoğan'ın emrinde.

ERDOĞAN BİR KAMPANYA MAKİNESİDİR

Mansur Yavaş, iktidarın ve muhalefetin koruması altında, korunaklı bir köşede duruyor. Kimse saldırmıyor. Onu birileri bir gün belki cumhurbaşkanı yapabiliriz diye düşünüyor olabilir. Yavaş, iki dönemdir çalışıyor, sandıkları koruyabilselerdi ilk dönemde de seçilecekti.

CHP ve Yavaş, Ankara'da sandıkları koruyamadıkları için birinci dönem kazanamadı. İkinci dönemde de koruyamadılar.

Erdoğan çok yıprandı, kim çıkarsa kazanır havasında herkes. Bu, Erdoğan'ı tanımamaktan kaynaklanıyor. Yok böyle bir şey, Erdoğan bir kampanya makinesidir."

Politika