Özer Sencar: İnce bir anda yükseldi, ani yükselişlerin ani düşüşleri olur

Özer Sencar: İnce bir anda yükseldi, ani yükselişlerin ani düşüşleri olur
Metropoll Araştırma kurucusu Özer Sencar, Erdoğan'ın üst sınırının yüzde 42 olduğunu, Kılıçdaroğlu'nun önünde ise böyle bir barikat olmadığını söyledi.

MetroPOLL Araştırma’nın kurucu ve yöneticisi Özer Sencar, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde olduğunu duyurdu.

Gazeteciler Dicle Baştürk ve Yavuz Baydar‘ın youtube yayınına katılan Sencar, uzun süredir anketlerde Kılıçdaroğlu’nun önünde olan Erdoğan’ın bu üstünlüğünü martta kaybettiğini söyledi.

“Erdoğan’ın üst sınırı yüzde 42, Kılıçdaroğlu’nun böyle bir barikatı yok”

Sencar, yüzde 42 seviyesinin Erdoğan’ın üst sınırı gibi gözüktüğünü belirterek, CHP liderinin önünde böyle bir barikat olmadığını söyledi.

Sencar, ”Kılıçdaroğlu yüzde 45’e kadar gidebilir. Bu birinci tur için yeterli değil. İkinci tura her halükarda kalır. Ama önümüzdeki süreçte İnce adaylıktan çekilir ya da oyu düşerse şartlar değişir” dedi.

“İnce kısa sürede düşer”

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu’ndan iki, AKP’den de bir puan almış olabileceğini belirten Sencar,”İnce bir anda yükseldi. Bu yükselmeler, kısa sürede tekrar düşüşü getirir. Bu kadar ani yükselişlerin ani düşüşleri de olur” diye konuştu.

MetroPOLL’ün nisan aynı anketinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyu yüzde 42,6, Recep Tayyip Erdoğan’ın oyu yüzde 41,1, Muharrem İnce’nin oyu yüzde 5, Sinan Oğan’ın oyu yüzde 2,2 olarak ölçülmüştü. (Kısa Dalga)

Politika