Özer Sencar'dan 'başörtüsü' yorumu: Asıl endişeleri artan kesim seküler ve modern olanlar

Özer Sencar'dan 'başörtüsü' yorumu: Asıl endişeleri artan kesim seküler ve modern olanlar
MetroPoll Araştırma'nın yaptığı anket sonuçlarına göre, Türkiye'de yaşam biçiminin tehlikede olduğunu düşünenlerin ezici çoğunluğunu seküler ve modern kesimin oluşturduğu belirtiliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsünü yasal güvenceye almak üzere TBMM'ye teklif sunacaklarını söylemesinin ardından başlayan tartışmalar sürerken MetroPoll Araştırma'nın yöneticisi Özer Sencar, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Sencar, sosyal medya hesabından yaptıkları ankette "yaşam biçiminizin bugün tehdit altında olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna verilen cevapları yayınladı.

Anket sonuçlarına göre katılanların yüzde 50'si soruya evet cevabını verdi.

Yapılan açıklamada ankete katılanların ezici çoğunluğunun CHP, HDP ve İYİ Parti'yi desteklediğini, DEVA ve Saadet Partisi'ni destekleyenlerin ise yarı yarıya görüş ayrılıkları olduğu belirtiliyor.

Sencar'ın, sosyal medya paylaşımı şöyle:

"Kanımca, toplumun yaşamları ile ilgili giderek endişeleri artan kesimi kamumun en uç kesimine kadar yerleşen dindar ve başörtülüler değil modern, seküler ve modern muhafazakar fertleridir. Ve bu endişe giderek artmaktadır."

Gündem