Özgür Aybaş: Zamlar duracak gibi değil, satışlarımız yüzde 50'den fazla düştü

Özgür Aybaş: Zamlar duracak gibi değil, satışlarımız yüzde 50'den fazla düştü
Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yeni ÖTV zamlarına dair değerlendirmesinde, son üç günde şarap ve şarap bazlı içeceklere yüzde 30'un üzerinde zam geldiğini açıkladı. Sarmalık tütüne de yüzde 15 zam geldiğini belirten Aybaş artık vatandaşın tütün de saramadığını belirtti.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan düzenlemeye göre sarmalık kıyılmış tütünde ve fermente edilmiş diğer içeceklerde ÖTV artışı yapıldı. Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Zamlar duracak gibi değil" diyerek yeni fiyatların listesini paylaştı.

'ORTA DİREK YOK OLDU, SATIŞLAR YÜZDE 50'DEN FAZLA DÜŞTÜ'

Aybaş, Halk TV'den Hava Asal'a yaptığı değerlendirmede de, "Artık orta direk diye bir kesim kalmadı. Biz genelde orta direğe hitap ediyoruz. Son üç ayda satışlarımız yüzde 50'den fazla düştü. Bu düşüşün anlamı da orta direğin yok olduğudur" dedi.

'BİR KESİM CEZALANDIRILIYOR'

"Bu zamlarla bir kesim cezalandırılıyor. Sigaraya gelen yüksek orandaki zamlardan sonra sarmalık tütüne yönelen vatandaşlarda son düzenleme ile artık tütün de saramayacak hale geldi" diyen Aybaş, şöyle devam etti:

'TEKEL BAYİLERİ DEVRETME PEŞİNDE'

"Artık tekel bayileri ayakta duramıyor. Bir çok arkadaş değeri daha da düşmeden işyerlerini devretme peşinde. Böyle giderse tekel bayilerinin sayısında ciddi bir azalma olacak. Biz piyasanın nabzını tutuyoruz. Artık insanlar karnını doyurma derdinde. İnsanların ihtiyaç sıralamasında sigara ve ya alkol artık son sıralarda. Küçük bir kesim çok zengin olurken toplumun büyük çoğunluğu açlık sınırının altında yaşamaya başladı."

Gündem