Özgür Demirtaş: "Swift yasağının olduğu yerde biz de vuruluruz, Türkiye’nin bir kazancı yok”

Özgür Demirtaş: "Swift yasağının olduğu yerde biz de vuruluruz, Türkiye’nin bir kazancı yok”
Rusya’ya Swift yasağının Türkiye’yi de etkileyeceğini söyleyen ekonomist Özgür Demirtaş "Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna ile yaklaşık 13 milyar dolarlık anlaşması var. 13 milyar doların 2 milyar doları Ukrayna ile. Ticaretler zorlanabilir. Swift yasağının olduğu yerde biz de vuruluruz. Burada Türkiye’nin bir kazancı yok" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlaması sonrası Batılı ülkeler, bazı Rus bankalarını SWIFT ödeme sisteminden çıkaracaklarını duyurdu. Açıklamada "Rusya'yı uluslararası finans sisteminden ve ekonomilerimizden daha da izole etmeye kararlıyız" dendi.

Ekonomist Özgür Demirtaş, 135 bin kişi tarafından izlenen yayınında Swift yasağının Türkiye’yi de etkileyeceğini söyledi. Sosyal medya platformu Twitter’da “Rusya-Ukrayna Savaşı ve Ekonomi” yayını yapan Demirtaş’ı  135 bin kişi izledi.

Rusya’ya Swift yasağının Türkiye’yi de etkileyeceğini söyleyen Demirtaş şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna ile yaklaşık 13 milyar dolarlık anlaşması var. 13 milyar doların 2 milyar doları Ukrayna ile. Ticaretler zorlanabilir. Uluslararası firmalar biraz zorlanabilir. Switft yasağının olduğu yerde biz de vuruluruz. Burada Türkiye’nin bir kazancı yok.”

Ekonomi