Özgür Özel: Adaylarımızı belirlerken örgütümüzü dinledik, sokağın sesine kulak verdik

Özgür Özel: Adaylarımızı belirlerken örgütümüzü dinledik, sokağın sesine kulak verdik
Partisinin Ankara'daki aday tanıtım toplantısında konuşan Özgür Özel, "Adaylarımızı belirlerken örgütümüzü dinledik, sokağın sesine kulak verdik, 3 bin araştırma yaptırdık" açıklamasını yaptı.

CHP, Ankara Spor Salonu'nda belediye başkan adayları tanıtım toplantısı düzenliyor. Salona Genel Başkan Özgür Özel, kadın belediye başkanları ile giriş yaparak tribünleri selamladı. Özel, CHP'nin "kalkınma, refah, dayanışma belediyeciliğini önceleyen 3 bölümden 15 alt başlıktan ve 105 sayfadan oluşan bildirgesini" tanıttı.

"Onun kalbinde taş var, kalbinde vicdan, insaf yok"

Burada açıklamalarda bulunan Özel, "Recep Tayyip Erdoğan, açıkça netçe şunu söyledi ‘Hatay mağdur oldu çünkü belediyesi bizde değildir’ dedi. Bu söze siyaseten verecek bir cevap bulamadım bu söze söyleyecek söz bulamadım çünkü karşımızdaki depremzedeyi geçmişte verdiği oydan dolayı cezalandıracak gelecekte vereceği oya göre şantaj yapabilecek bir taş kalpliliğe bağlıydı. Onun kalbinde taş var, kalbinde vicdan, insaf yok. Ancak onun karşısında Hatay’ı da Türkiye’yi de çok seven Cumhuriyet Halk Partililer var. Bunu öğrenecek" dedi.

"3-5 kişi partiyi tartıştırıyor ama partililiğini kimseye tartıştırmayanlar var"

Konuşmasında, son dönemde aday gösterilmediği içim istifa edenlere değinen Özel, "Üç-beş kişi partiyi tartıştırıyor ama partililiğini kimseye tartıştırmayanlar var." dedi.

Özel'in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Adaylarımızı belirlerken örgütümüzü dinledik, seçmenimizi dinledik, aday adaylarımızı dinledik, sokağın sesine kulak verdik, kanaat önderleriyle görüştük, partililerimizi görevlendirdik, onların raporlarını aldık, 3 bin araştırma yaptırdık, 339 bin tekil anket sonucuyla adaylarımızın belirlenmesi için çok önemli veriler elde ettik. Memnuniyet anketleri olumlu olması durumunda adaylığa devam sürecini gerçekleştirdik. Bazı özel durumlarda 5 ankete kadar sahadan veri toplamayı seçmenin taleplerini okumayı tercih ettik. Sonuç olarak burada karşınızda adaylarımız var. Aday adayı olup da adaylaşamayanlar oldu."

"Son günlerde bazı televizyonlarda bazı gazetelerde 3, 5, 10 memnuniyetsiz arkadaşımızın partiden ayrıldığını eleştirel açıklamalarını görüyoruz. Hepsine sonuna kadar saygı duyuyorum ama esas konuşulması gereken benim gönlümde manşette olan benim gönlümün kahramanı kendisi aday olmadığı günün ertesi sabahı adaya telefonu açıp, çok istedim olmadı sizi belirlediler ben çalışmaya hazırım dediği telefonda görevine başlayanlar var, kampanya için kendisine ayırdığı bütçeyi ilçe başkanına teslim edenler var. 3-5 kişi partiyi tartıştırıyor ama partililiğini kimseye tartıştırmayanlar var."

"Bizim evine ekmek götüremeyenlere borcumuz var"

"Niye kazanmak zorundayız. Çünkü bizim evine ekmek götüremeyenlere borcumuz var. Çünkü bizim ülkeyi terk etmek zorunda kalan gençlere borcumuz var. isteyenlere borcumuz var. Atanamayan öğretmenlere, açlık sınırında yaşayanlara, açıkta bırakılan depremzedelere borcumuz var. Bunun için çalışmak zorundayız. "

"Bir yola çıkıyoruz, liyakatli kadının gücünün gençliğin enerjisinin hakim olduğu kadrolarımızda şehirlerimizi afetlere karşı dirençli hale getirmek için daha fazla sosyal yardımı daha adil ulaştırmak için, gençlerimize daha sosyal alanlar oluşturmak için, belediyeleri halkın söz sahibi olduğu kurumlar haline getirmek için yeni bir yola çıkıyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem