Özgür Özel: Ben bu partiyi iktidar yaparım

Özgür Özel: Ben bu partiyi iktidar yaparım
Partisinin Antalya il kongresinde konuşan CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi işçiden yanadır, yoksuldan, esnaftan, memurdan, orta direkten, ezilenden, halktan yanadır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, partisinin Antalya İl Kongresine katıldı.

Özel, yaptığı konuşmada, Mayıs seçimlerine değinerek, “Maalesef 28 Mayıs günü Cumhuriyet tarihinin en önemli seçiminde, Cumhuriyetle, onun kurucu babalarıyla, kurucu kadrolarıyla, cumhuriyeti cumhuriyet yapan temel değerlerle çelişkisi olan, onlara husumet duyan birilerinin iktidarına son veremedik. Bu büyük üzüntü, hepimizin kaldırmakta güçlük çektiği yük, hepimizin omuzlarına bastı” dedi.

Herkesin özeleştirisi yapması gerektiğini söyleyen Özel, ancak partide hiçbir şey olmamış gibi devam etmek isteyen bir anlayışın hakim olduğunu ifade etti.

Özel, “İşte gün buna itiraz etme, bu konuda kimseyi incitmeden, kimseye haksızlık yapmadan ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin, yüreğindeki yangını söndürmek için bir şeyler yapmak gerekiyordu. Onun için yola çıktık, yollara düştük” ifadesini kullandı.

“Değişim tartışması Kılıçdaroğlu’na indirgenemez”

Özel, şunları kaydetti:

“Öncelikle içinde bulunduğumuz değişim tartışmalarında bunu sadece genel başkanımıza indirgemek kendisine, geçmişine, emeğine haksızlık olur. Yola çıktığım gün kendisine de kamuoyuna da söyledim, ben vefalı bir değişimi savunuyorum, böyle bir değişim öngörüyorum. Fikri farklılıklarınızı dile getirirsiniz ama geçmişte olan kötü örneklerindeki gibi, yakarak, yıkarak, bir daha yüz yüze bakamayacak hale gelerek, bir parti içi mücadele için, partinin geleceğinde seçmenle kuracağı ilişkiyi zedeleyerek bir mücadele ne bana ne Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır.

“Kimlik siyasetine itirazımız var”

“Ancak, Sayın Genel Başkanın çalışma ekiplerini değiştirmekle değişimin tamamlandığını düşünmek ya da tüzüğe daha demokratik maddeler önermek de esas sorumlulara bakma demek olur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin önce temel sorununu tespit etmek durumundayız. Bu seçimlerde, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday gösterildiği seçimden bu yana tüm seçimlerdeki 52’ye 48 dengesi, ikinci tura kalmasını sağladığımız bu seçimde yine aynen gerçekleşti. Demek ki bir yapısal sorunumuz var. Demek ki Tayyip Erdoğan’ın dikine kesen siyasetinde, yani biz ve onlar diyen, bölen, farklılığın üzerinde tepinen, diğer parçayı kutuplaştıran, o uzak kutbu şeytanlaştırıp kendi arkasını kalabalıklaştıran kimlik siyasetine itirazımız var.

“Sağ ittifaklar yerine…”

“‘Evet biliyorum açsın, yoksulsun, işsizsin, güvencesizsin biliyorum ama tehlike büyük, ezanı susturacaklar, bayrağı indirecekler, ülkeyi böldürecekler arkama geçmelisin’ diyen dikine siyasete karşı, küçük parçayı kucağında bulup onu büyütmek için sağdan, daha sağdan ittifaklarla büyümeye çalışmak yerine, başımızın üzerindeki cam tavanı görmek, dört seçmenden oyunu alamadığımız üç seçmenin kim olduğuna iyi bakmak durumundayız. Orada erişemeyeceğimiz bir yer yok. Ama nereden bakacağımız önemli.

“Eğer biz, AK Partilinin de MHP’linin de, HDP’linin de İYİ Partilinin de, oy vermeyenin de yoksuluna, işsizine, güvencesizine, sendikal hakkı elinden alınmışına, ülkeden umudunu kesmiş gencine dokunabiliyorsak, sol sosyal demokrat bir siyasetle tüm toplum kesimlerini enine kesen bir siyaseti savunmalı ve altta kalanlarla meşgul olmalıyız.”

“Cesur siyasete inanıyorum”

CHP’nin “herkesten yana olamayacağını” söyleyen Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi işçiden yanadır, yoksuldan, esnaftan, memurdan, orta direkten, ezilenden, halktan yanadır. Cumhuriyet Halk Partisi sosyal demokrat bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi, nerede duracağına şöyle karar veremez. ‘Ben şuna yakın durmalıyım, şunun karşısında olmalıyım’ diyerek pozisyon tarif eden bir parti olmak yerine, altıok, Cumhuriyet, evrensel sosyal demokrasi, sol siyaset ve kimden yana olduğunu biraz önce birlikte haykırdığımız kitleler için, CHP duracağı yeri belirlemeli, siyasal pozisyonlanmalar CHP’ye göre olmalıdır. Bu cesur siyasete inanıyorum, sizleri bu cesur siyasete destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

“Kendi özeleştirimi yapmak durumundayım” diyen Özel, başarılarından bahsetti.

Özel, “Ben görevimi yaparken Süleyman Soylu’ya, Hulusi Akar’a, başbakanlara karşı Recep Tayyip Erdoğan’a sizin yüzünüzü yere düşürmedim. Ben bu takımı şampiyon yaparım, ben bu partiyi iktidar yaparım. Kalkın ayağa ve bu partiyi iktidar yapın. Göreceksiniz, hep birlikte buluşacağız iktidarda. Atatürk’ün partisi ikinci parti olamaz. Mağlubiyetlere razı olamaz” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Politika