Özgür Özel: Birilerinin iktidarı sürdürme hevesiyle, isteklerinin peşine takılmam

Özgür Özel: Birilerinin iktidarı sürdürme hevesiyle, isteklerinin peşine takılmam
CHP lideri özgür Özel, "Seçmen bizden mücadele beklerken, müzakereyi de sürdürmemizi istiyor. Şundan emin olun Özgür Özel nerede kiminle konuşursa, kimle müzakere ederse etsin, Özgür Özel konuşurken suni gündemlerin peşine takılmaz" dedi.

HABER: FATİH ÖZKILINÇ KAMERA:KERİM UĞUR

(MANİSA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli programının ardından Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını ve Sarıgöl Belediyesi’ni ziyaret etti. Halk Buluşması programında Sarıgöllülere seslenen Özel, seçmenin kavga istemediğini vurguladı.

"Biz bu seçimde Sarıgöl’de, Manisa’nın 15 ilçesinde, Türkiye’de yüzde 38 oyla bir büyük zafer kazanmadık. Biz büyük bir görev üstlendik" diyen Özgür Özel şunları dedi:

"‘Al ananı da git’ dediklerini çiftçiyi yine milletin efendisi yapacağız"

"Bu millet adına büyük bir fırsat yakaladık. Böyle bugüne zafer dersek, o zaman şımarırız, o zaman kaybederiz. Ülkemize de kaybettiririz. Ama biz büyük bir görev üstlendik.

Sırtımızda, eşit, ayrımsız hizmet etmenin, yoksullara, köylülere, çiftçilere, hayvancılıkla uğraşanlara, emeklilere, emekçilere, gençlere sahip çıkmanın sorumluluğu vardır. Onların sorunlarını dile getirmenin yükümlülüğü vardır. Onlarla birlikte yürüyüp, onlarla birlikte mücadele edip, onların derdini çözecek CHP’nin, halkın, Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partiyi iktidar yapma sorumluluğumuz vardır.

İşte bunun için çok çalışacağız. Sorumluluğun farkında olacağız. Yakaladığımız fırsatı değerlendireceğiz. Bu fırsat evlatlarımızı işe sokma fırsatı değildir. Bu fırsat yandaşları zengin etme fırsatı değildir. Bu fırsat Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihini yeniden yazma, Atatürk’ün partisini yeniden iktidar yapma fırsatıdır.

Bu niyetle tüm kadrolarımız, çok çalışacaklar. Çok gayret edecek, mücadele edecekler. Yorulmayacaklar. Örgütümüz başkanlarımıza sahip çıkacak. Başkanlarımız da hangi partinin belediye başkanı olduğunu düşünemeyecek. Onlar tüm partilerin belediye başkanları. Elbette partileri var, orada üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecekler. Ama önümüzdeki genel seçimler için CHP’nin iktidarı için herkes sabredecek. Herkes fedakârlık yapacak. Herkes kusur görürse örtecek. Yanlış görürse uyaracak. Doğru yapılanları alkışlayacak. Herkese anlatacak ve hep birlikte bu ülkenin makus talihini yeneceğiz. Yoksulluğu, işsizliği yeneceğiz. ‘Al ananı da git’ dediklerini çiftçiyi yine Gazi’nin dediği gibi milletin efendisi yapacağız.

"Yüzünü bize dönmüş seçmene karşı sorumluluklarımız var"

31 Mart seçimleri yeni bir siyasi hat, yeni bir siyasi iklim, yeni sorumluluklar, yeni bir dönem başlattı. Mevcut genel iktidara da mesaj verdi, bize de mesaj verdi. Bizi 47 yıl sonra kullandığımız pozitif dili, bizim halkın gerçek sorunları dışında sorunlarla ilgilenmeyeceğimize ilişkin irademizi, istedikleri kadar hakaret etsinler, küfretsinler, buna karşı sadece gerçek meseleleri konuşma irademizi ödüllendirdi.

Bize yetkiyi verirken önemli bir kredi açtı. Bu kredi Türkiye’nin geleceğine yatırım yapan bir yatırım kredisiydi. Bugün tüketmek için verilen bir tüketici kredisi değil. Eğer iyi yönetirsek, doğru çalışırsak, ülkeyi yönettirme görevini bize vermek üzere seçmen bize yüzünü döndü. Seçmen kendisinden oy alıp, onu sandıkta unutanlara, kendisinden oy alıp ülkenin varlıklarını zenginlerle paylaşanlara, kendisinden oy alıp bir avuç zengin için hepimizin cebine el atanlara da sırtını döndü. Önümüzde yüzünü bize dönmüş seçmene karşı sorumluluklarımız var.

Seçmen bizden mücadele beklerken, müzakereyi de sürdürmemizi istiyor

Ancak seçmen kavga istemiyor. Seçmen çalışmak, çalışmak, çalışmak istiyor. Bizden mücadele beklerken, müzakereyi de sürdürmemizi istiyor. Şundan emin olun Özgür Özel nerede kiminle konuşursa, kimle müzakere ederse etsin, Özgür Özel konuşurken suni gündemlerin peşine takılmaz.

Birilerinin iktidarı sürdürme hevesiyle, kendilerinin isteklerinin peşine takılmaz. Birilerinin gündeminin peşine düşmez ama kendi gündeminden de birilerini düşürmez. Kimi düşürmez? Çiftçiyi düşürmez, atanmayan öğretmeni düşürmez, staj ve çıraklık mağdurlarını düşürmez. Dükkanının borcunu kredi kartı ile çevirmeye çalışan iflastaki esnafı Özgür Özel dilinden düşürmez. Özgür Özel ‘10 bin liraya geçin’ dedikleri emeklinin derdini dilinden düşürmez.

Efendim, 'Ben Özgür ile kavga edeyim'. Kimse istiyor diye kimseyle kavga etmem. Efendim, 'Özgür Özel’i eleştirip gündeme geleyim'. Kimseyi beni eleştiriyor diye gündeme getirmem. Ama kavgayı elbette ederim. Cesaretle ederim. Kavgayı halk için çiftçi için işçi, esnaf için emekli için ederim." (ANKA)

Politika