Özgür Özel: Bu yaz içinde gidip Esad ile görüşmeyi düşünüyorum

Özgür Özel: Bu yaz içinde gidip Esad ile görüşmeyi düşünüyorum
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına konuk oldu.

Kısa Dalga - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Suriye ile sempatik kanaldan temas ediyoruz. Bu yaz içinde gidip Esad ile görüşmeyi düşünüyorum" dedi.

Özel, Fatih Altaylı'nın YouTube kanalında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin şunları söyledi:

"Biz siyaset yapıyoruz ve 2024 yılındayız. Savaşmak üzere değil, konuşmak üzere kurulmuş bir parlamento orası. Mücadele ve müzakere birlikte yürürse, bunun adı siyasettir. Ben beklerdim ki Erdoğan seçimden sonra beni tebrik etsin, arasın. Bayramda ben aradım ve randevu istedim. İşin insani ve medeni yönünü önemsiyorum. Erdoğan köprüleri istediği kadar atsın, ben bayramda onu yine ararım. Karşılıklı saygıyı korumak lazım. O sana gelmez, elini havada bırakır, ikincisi uzatmazsın o ayrı. Ben bütün partilerle bayramlaşıyorum. Dünyanın lafını etti Devlet Bey, bayramda aradım. Biraz da şakalaştık. 'Bayram öncesinde biraz sürtüştük' dedim. Devlet Bey de gülerek, 'Siyasette olacak böyle şeyler, önemli olan bayramlaşabilmek' dedi. Karşılıklı çatışmaları ara ara yumuşatmazsanız, 80 öncesi sağ sol çatışması gibi şeyler gündeme gelir."

"Partide de normalleşmeye ihtiyaç var"

Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesini değerlendiren Özel, "Böyle görüşmeler beni hiç rahatsız etmez. Partide de bir normalleşmeye ihtiyaç olduğu çok açık. Ekrem Başkan ile çok açık bir iletişimimiz var. Kritik bir mevzu olunca direkt birbirimizi arıyoruz, haberdar ediyoruz. Ekrem Başkan, 'Genel Başkanı aradım, yemek yiyelim diye konuştuk, ama tarihi zamanı belli değildi, haber sızdırmışlar ama' dedi. Yapanları biliyoruz" dedi.

"Suriye ile arka kapı diplomasisi yürütüyoruz"

Suriye ile sempatik kanaldan temas ettiklerini söyleyen Özel, şöyle devam etti:

"Arka kapı diplomasisi yani... Önümüzdeki günlerde eğer ayarlayabilirsek, çok uzun vadede değil, bu yaz içinde gidip Esad ile görüşmeyi düşünüyorum. Aslında Erdoğan da 'istihbaratçılarımız görüşüyor, bunu diplomatik temaslara çevirebiliriz' diyordu. Biz de burada kilitli kapıyı açabilir miyiz diye bir arka kapı diplomasisi üzerinden temas yürütüyoruz, olumlu da gidiyor. Önümüzdeki 1-1,5 ay içinde olabilirse Esad ile bir görüşme yapacağım. Öncesinde de Sayın Erdoğan ve Dışişleri Bakanı ile de görüşebilirim. Türkiye ile bir masaya oturulsun ve sığınmacı sorunu, senin de iç savaş sorununu çözecek adımlar atılsın. Bir Rusya bir de Amerika tarafı var tabii ki, onu da AB katkısı ile hep beraber çözeriz."

"Kemal Bey ile aramız iyi"

Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini ve aralarının iyi olduğunu söyleyen Özel, "Benim açımdan hiçbir sorun yok. Kemal Bey açısından da bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama nifak tohumu saçmak isteyen üçüncü şahıslar var. Onların bu çabasının partiye zarar vereceğini görmek lazım. Bazı şeyler konuşuluyor, nasıl sabrediyorsun diyorlar, CHP'nin Genel Başkanlarının İsmet Paşa'dan gelen bir geleneği var, bazı şeyleri duymazdan gelirler" dedi. (Haber Merkezi)

Politika