Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’i ziyaret etti

Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’i ziyaret etti
CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, Çelik’i ziyaretinde “Tartışmaya, kavgaya, polemiğe değil, İstanbul’u nasıl daha iyi yönetebileceğini anlatan genç bir adaya oy verdi. Bu hepimiz açısından çok önemli bir mesajdır” dedi.

Hafta sonu İl Kongresinde İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik’i, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ardından CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel de ziyaret etti.

Özel, İstanbul İl Başkanlığındaki ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, “Bütün Türkiye’nin gözünün üzerinde olduğu bir kongreyi gerçekleştirdiniz. Hep birlikte çok yakından takip ettik. Sadece Cumhuriyet Halk Partililerin değil, Türkiye’de siyasete ilgisi olan herkesin takip ettiği bir kongreydi” dedi.

İstanbul İl Kongresi’nin 3 önemli sonucu olduğunu söyleyen Özel, şöyle konuştu:

“Bir tanesi sayısal sonuç. O sonuçla şu an meşgul değiliz. O delegelerimizin verdiği karar. Kurultaya gidildiğinde meşgul olunacak bir mesele. Diğeri Türkiye siyaseti üzerinde yaratacağı psikolojik etkisi. Çok olumlu bir etki yarattığını Pazartesi gününden itibaren görüyoruz. İstanbul’daki çok değerli delegelerimizin verdiği bir mesaj var. Bir profile oy verdiler. 40’lı yaşlarında, önceki görevlerini başarıyla yapmış, bir üst göreve talip olmuş demokratik şekilde ve kongre sırasında İstanbul’u nasıl daha iyi yöneteceğini anlatan ve bunun dışında bir başka tartışmayla meşgul olmayan bir adaya görev verdi delegemiz.

“Partimiz, önümüzdeki yerel seçim gündemini de gözeterek, kongre ve kurultay sürecini tamamlamamız, yenilenmemizi, ayrışmadan birleşmemizi bekliyor. İstanbul İl Başkanlığı, CHP’deki en önemli temsiliyet ve en ağır sorumluluklarından bir tanesi. Yerel siyasetteki belediyelerimizin başarılarını, örgütümüz tarafından halka iyi anlatılması şüphesiz en çok ihtiyaç duyacağımız şeydir. İstanbul’da 14 belediyemizi artırmak gibi bir sorumluluğumuz var. Elimizi kolumuzu bağlayan Büyükşehir Belediye Meclisinde çoğunluğu sağlayamamanın verdiği sıkıntıyı hızla aşmamız gereken bir süreçteyiz.”

“Bir grup erken kurultaya dönüştürmeye çalıştı”

“Bana da sayın Başkana da geçmiş dönemde bazı yakıştırmalar yapıldı. Ben sayın başkanın kimin adayı olduğunu gösterdiği konuşmayı çok beğendim” diyen Özel, İstanbul İl Kongresine neden katılmadığını şöyle açıkladı:

“Katılmayı düşünüyordum sonra baktım ki bir grup bu kongreyi sanki bir erken kurultaya dönüştürmeye çalıştı. Bugünden sayılar konuşmak, başka şeyler konuşmak yerine, kongrenin bugün İstanbul açısından doğurduğu sonuca bakmak lazım. Kongrede kim görevlendirdi, kongrede ne dedi, delege neye değer verdi ona bakıyorum. Tartışmaya, kavgaya, polemiğe değil, İstanbul’u nasıl daha iyi yönetebileceğini anlatan genç bir adaya oy verdi. Bu hepimiz açısından çok önemli bir mesajdır. İstanbul kongresi İstanbul için çok iyi bir sonuç doğurdu, Türkiye için doğuracağı sonuçlara da o gün geldiğinde hep birlikte yaşayacağız.” (Kısa Dalga)

Politika