Özgür Özel, Çorlu davasına ilişkin Anayasa Mahkemesi başkanıyla konuştu

Özgür Özel, Çorlu davasına ilişkin Anayasa Mahkemesi başkanıyla konuştu
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2018 yılında gerçekleşen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300'den fazla kişinin yaralandığı tren faciasıyla ilgili davada karar duruşması yaklaşıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, faciaya ilişkin davasının önemine dair Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya ile konuştu.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi tören salonunda 23 Nisan kutlamalarını kabul etti. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra çok sayıda siyasetçi, yüksek yargı temsilcisi, bürokrat ve yabancı misyon temsilcisi katıldı.

Özel Anayasa Mahkemesi Başkanı’na Çorlu Davası’nı anlattı

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın aktardığına göre, Özel, törenin başlamasını beklerken Anayasa Mahkemesi’nin yeni başkanı Kadir Özkaya ile sohbet etti.

Aynı gün Çorlu tren kazası davasının karar duruşmasına katılacağı için Anayasa Mahkemesi’nde düzenlenecek devir teslim törenine katılamayacağını söyleyen Özel, duruşmanın önemine vurgu yaptı. Özkaya’ya duruşma sürecine ilişkin bilgi veren Özel; ailelerin ve avukatların son sözlerini söyleyeceğini söyledi.

Özkaya’yı daha sonra ziyaret edeceğini söyleyen Özel, Kurtulmuş’u tebrik ettikten sonra Özel, 23 Nisan sebebiyle kapısına bayrak astığı makam odasına geçti.

Özel, geçtiğimiz hafta Bilkent Üniversitesi’ndeki konserde keman çalarken izlediği ve 23 Nisan’da koltuğunu bırakma sözü verdiği Dora’ya makam koltuğunu bıraktı.

Dora’ya koltuğunu bıraktığı sırada kapıda bekleyen personelin çocuklarının da içeri girmesini isteyen Özel, tüm çocukların bayramını kutladı, sohbet etti. (Kısa Dalga)

Gündem