Özgür Özel, Erdoğan ve Bahçeli'ye seslendi: 'Hadi oradan keratalar meşgul etmeyin memleketi'

Özgür Özel, Erdoğan ve Bahçeli'ye seslendi: 'Hadi oradan keratalar meşgul etmeyin memleketi'
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan ve Bahçeli arasındaki 50+1 gerilimine dair "Hadi oradan keratalar meşgul etmeyin memleketi" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, "(50+1 şartının değişmesi) İsabetli olur. Çoğunluğu alanın seçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz, yanlış yollara sevk etmez. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Yok altılı, yok on altılı masa..." demişti.

Erdoğan'ın yüzde 50+1 tartışmasını açması AKP'nin yeni anayasa için Meclis'te yeni ittifaklar kurmak ve MHP'yi sırtından atmak olduğu yorumlarını da gündeme getirmişti.

'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuya ilişkin bugün grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi işi bitince buruşturulup köşeye atılacak tek kullanımlık konjonktürle reçete hiç değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'nin istikbal haysiyetidir" yorumunu yaptı.

'Kürdü, Aleviyi, solcuyu ve onların temsilcilerini dışarda tutan bir anlayış'

Bahçeli ve Erdoğan arasındaki restleşmeye dair CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den açıklama geldi. Partisinin grup toplantısında konuşan Özel şunları söyledi:

5 Ekim 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “50+1 rastgele bir tercih değildir. Gayet bilinçli ve vazgeçilmez bir kriterdir” diyor. Birilerini, solcuları, sosyal demokratları, Kürtleri, Alevileri bu devleti yönetmeye değer görmüyor ya kendince bir koalisyon yapacak hiç oradan ayrılmayacak. Kürdü, Aleviyi, solcuyu ve onların temsilcilerini dışarda tutan bir anlayış."

'MHP’nin sırtında kambur olduğunu açıkça ifade ediyor'

"10 Kasım 2021’e gelince, “50+1’in mahsurlu olduğunu anladık” diyor. 16 Kasım’da ittifak ortağından cevap geliyor. Bahçeli, “50+1’i eleştirenleri anlayışla karşılamamız abesle iştigal olur” diyor. 25 Kasım’da da “Bu masum bir talep değildir” diyor. Geçtiğimiz günlerde Almanya dönüşü uçakta Erdoğan, “50+1 şartının değişmesi isabetli olur. Partileri yanlış yollara sevk ediyor, yanlış işler yapılıyor” diyor. MHP’nin yanlış bir yol olduğu, onla birlikte olmanın hata olduğu, MHP’nin sırtında kambur olduğunu açıkça ifade ediyor."

'Derdine kendin yan'

"Devlet bey bugün "Eksikleri olabilir ama taviz verilemez ama sayın Cumhurbaşkanımızla aramızı da kimse bozamaz” dedi. CHP olarak bunlarla meşgul olmamız mümkün değil. Sayın Erdoğan, sen ne değiştireceksin bilmiyorum. Sistem mi, ittifak mı, ortak mı değiştireceksin bilmiyorum. Ne değiştireceksen değiştir emin ol bizimle birlikte anayasa değiştiremeyeceksin. Öyle MHP ile baş başa verdik seni böyle esir alırlar kardeşim. Derdine kendin yan. Bu yürümeyen evliliği, birinin bitirmeye, birinin sürdürmesi gibi oluyor. Hadi oradan keratalar meşgul etmeyin memleketi."

(Kısa Dalga)

Gündem