Özgür Özel’den Hatay açıklaması: Aldığımız seçimi çalmaya çalışıyorlar

Özgür Özel’den Hatay açıklaması: Aldığımız seçimi çalmaya çalışıyorlar
CHP Genel Başkan Özgür Özel seçim sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın aramadığını söyledi. Ancak bayram sürecinde Erdoğan'ı kendisinin arayacağını ifade etti. Özel Hatay seçimlerine dair de bilgi verdi.

CHP Genel Başkan Özgür Özel Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile yeni bir sabah programına katıldı. Burada seçim değerlendirmesi yapan Özgür Özel, bekledikleri oy oranını aldıklarını anlattı.

Özgür Özel "Sahaya çıkınca birinci parti olma umudu içime doğdu. ilk MYK'da Gökhan Zeybek'e tahmini sordum yüzde 32- 33" dedi.

Küçükkaya'nın "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sizi aradı mı?" sorusunu yanıtlayan Özgür Özel, kendisinden bir telefon gelmediğini söyledi.

Normalde çok oy alan partinin liderinin araması gerektiğini ifade eden Özgür Özel bayramda birinci parti oldukları için kendisinin Erdoğan'ı arayacağını söyledi.

Özgür Özel, Beyoğlu, Keçiören, Üsküdar gibi Erdoğan'ın yaşamının geçtiği semtleri de bu seçimde CHP'nin kazandığı vurgusu yaptı.

"Hatay'da seçim çalınıyor"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonuçlarına itiraz edilen Hatay'la ilgili konuştu. "Hatay’da seçim çalınıyor" diyen Özel, "Vali eliyle devlete talimat veren hükûmet çaldırıyor. Vali işin içinde" dedi. Yardımcıları Murat Bakan’la Gökçe Gökçen'in ve bir hukukçu ordusunun şuanda Hatay'da olduğunu söyleyen Özel, "Hatay’da iş daha bitmedi. Hatay son dakikaya kadar takip edilecek. Aldığımız seçimi çalmaya çalışıyorlar" dedi.

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“Adıyaman Besni’de itirazımıza ret veriyor ama Pınarbaşı’nda rakibin itirazına kabul veriyor. Bunlar çifte standart. Bir yerde verdiği karar şu Gaziosmanpaşa’da geçersiz oylar aradaki farklar çok olduğu için. E böyle yüzlerce itiraz var o zaman bizim şey yaptığımız. Diyor ki AKP’yi yeneceksin, MHP’yi yeneceksin bir de dönüp geçersizleri yeneceksin. İskenderun’da fark 3 bin 900‘dü şimdi 2 bin 700’e kadar indi. 39 bin geçersiz oy var, geçersizleri bile saymıyor. Hatay’da seçim çalınıyor. Kim çalıyor? Vali eliyle devlete talimat veren hükûmet çaldırıyor. Vali işin içinde. Bitmedi büyük bir mücadele var. Orada iki genel başkan yardımcım var. Murat Bakan’la Gökçe Gökçen. Hatay’da iş daha bitmedi. Orada bir hukukçu ordumuz var, Hatay son dakikaya kadar takip edilecek. Aldığımız seçimi çalmaya çalışıyorlar. (Kısa Dalga)

Gündem