Özgür Özel'den İyi Parti açıklaması: Eski dosttan düşman olmaz, ittifakı tabana yayacağız

Özgür Özel'den İyi Parti açıklaması: Eski dosttan düşman olmaz, ittifakı tabana yayacağız
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel TBMM grup toplantısında konuştu: Özgür Özel'den İyi Parti açıklaması: Eski dosttan düşman olmaz. İttifakı tabana yayacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel TBMM grup toplantısında konuştu. İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu (GİK) tarafından yapılan toplantıda "CHP ile iş birliğine hayır" kararını değerlendirdi. Özel "ittifakı rant belediyeciliğine karşı toplumsal tabana yayacağız" derken partilileri de uyardı: Eski dost düşman olmaz. İYİ Parti ile sıkıntımız yoktur. İYİ parti, iyi insanların partisidir.

KYK yurtları: Yurtta yaşanan olaylar ardı arkası kesilmeden devam ediyor. Asansör kazaları, yemekten zehirlenmeler sürüyor. 10 vekilimizle Türkiye'nin dört bir yanındaki KYK yurtlarını denetleyeceğiz, oradaki öğrencilerin sorunlarını dinleyecek bir komisyon oluşturduk. Gençlik kollarımızla birlikte bir gençlik hattı ilan edeceğiz. Konunun ilgilisi kimse, onunla konuşup yurt meselesine müdahale edeceğiz. Neden yurtlarda kalite düştü? Çünkü bu iktidar pek çok yatırıma para buldu. TOKİ'ye yollar, köprüler yaptırdı ama yurt yaptırmadı. Çünkü öğrencilerimiz tarikatların kucağına düşsün ve bunlar tarafından kindar olarak yetiştirilsin diye. CHP bunu biliyor ve bunun üzerine kararlılıkla gidiyor...

5 Aralık kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiği gün: Bugün 5 Aralık, 1934 yılında, TBMM'de yapılan düzenlemeyle kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi. Bu düzenlemeden sonra 1935'te Meclis'e 18 kadın milletvekili girdi. Bu düzenlemeye liderliğiyle yol açan, bu düzenlemeye oy veren TBMM'nin rahmetli mensuplarını, ilk kadın milletvekillerimizi, bu düzenlemenin baş mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü; saygıyla minnetle anıyoruz. Hayatın yarısı kadın, Meclis'te kadın milletvekilliğinde CHP de ortalamanın altında. Bizim bu Meclis'te kadının eşitliğini savunmamız ve hayata geçirmemiz gerek. Ancak o zaman, Atatürk'e layık olabiliriz. Ben bunu vasiyet olarak takip etmek gerektiğini düşünürüm.

Biz yaş ortalaması 43 olan PM kurduk, yaptığımız gölge kabinede de 18 görevlendirme yaptık. O görevlendirmede Erdoğan ise 17 erkek, 1 kadın yaptı. Asla küçümsemiyorum Aile Bakanlığını... Ama , bizim iktidarımızda bakanlığın adı "Kadın ve Eşitlik Bakanlığı" olacaktır. "Kadının yeri evdir, İçişleri, çevre bakanlığı değildir" diyor Erdoğan. Erdoğan'a sesleniyorum. Hayatın yarısı kadındır...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun İstanbul'a taşınması: Torba kanunlara karşıyız. Ancak torba kanunda öyle bir madde var ki, 7 yıl önce BDDK'yı İstanbul'a taşıdılar. Yılbaşından sonra çalışanlarına kira desteği vermek için 42 bin TL'lik ek ödeme yapılacağını söylüyorlar. Hani herkes eşitti? İstanbul'daki bütün memurlar eşit ama BDDK'cılar daha fazla eşit. Buradan AK Parti'nin genel başkanına sesleniyorum: O maddeyi düzenleyip; İstanbul'da yaşayan tüm kamu kurumunda çalışan memurlara ve işçilere kira yardımı yapmaya varsan, biz buradayız, hodri meydan.

Emekliler: Emeklilerin, asgari ücret kadar en az maaş alması gerektiğini söyledik. Bunu önerge olarak Meclis'e getirdik ama AK Parti ve MHP buna yanaşmıyor. Bütün emeklilere AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ı şikayet ediyorum.

Yerel seçim: Kadınlara gençlere çağrımdır: Belediye meclisleri için başvurun. Fermuar yöntemiyle seçim yapacağız, kadın ve gençlik kotasını belediye meclislerinde uygulayacağız. Aday yok bahanesi olmasın. Siz başvurun, genel başkanınız arkanızda.

İYİ Parti'nin yerel seçim kararı: İYİ Parti, iyi insanların, çağdaş insanların partisidir. Atatürk'ü seven insanların partisidir. 81 ilde tek başına girmeye karar verdi. Alınacak her iki karara da saygılıyız. İYİ Parti CHP'nin çok önemli ittifaklar yaptığı, kendi başkanlarımızdan ayırmadığımız, kıymet verdiğimiz bir partidir. Örgütümüze sesleniyorum: Eski dosttan düşman olmaz. İYİ Parti ile sıkıntımız yoktur. İYİ parti, iyi insanların partisidir. Bundan sonra Türkiye'de çok şey başaracağımız, iyi insanların partisidir. Bundan sonra ne yapacağız. İttifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız. İstanbul'a ihanet edenler İstanbul'a geri dönmesinler diye, Ankara'yı parsel parsel satanlar dönüp kaldıkları yerden devam etmesinler diye, Tayyip Bey, Arap şeyhlerine arsalarımızı helikopterden pazarlamasın diye bütün milletimizle ittifak yapacağız. Bütün milletimizi ranta karşı, talana karşı, halkçı belediyecilikte birleşmeye davet ediyorum.

Politika