Özgür Özel: Partiyle helalleşmeye ihtiyaç var, Kurultayda hesaplaşmazsa sandıkta hesaplaşır

Özgür Özel: Partiyle helalleşmeye ihtiyaç var, Kurultayda hesaplaşmazsa sandıkta hesaplaşır
“Partinin en iyi noktaya gelmesi için genel başkanlık dahil bana bir sorumluluk düşüyorsa bundan kaçmayacağım” diyen Özel, “Ama mutlaka takımı şampiyonluğa oynayacak bir takım haline getirmek, benim üstüme düşen sorumluluk bu. Kendi genel başkan adaylığımı ilan edip, benimle birlikte gelenler gelsin, ben her şartta yarışırım, böyle bir şeyim de yok” ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan adaylığını ilan eden CHP Grup Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sözleri ile başlayan ve daha sonra bazı il başkanları ve örgütten gelen değişim çağrılarını değerlendirdi.

Meclis’te bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Özel, CHP’nin kendi içinde bir helalleşmeye ihtiyaç duyduğunu belirtti.

“Kurultayda hesaplaşmazsa sandıkta hesaplaşır”

T24’den Eray Görgülü’nün aktardığına göre; Özel, şunları söyledi:

“Partiyle bir helalleşmeye ihtiyaç var. Eğer siz bunu bir sandığın önüne koyup üyelerimizle, kurultayda hesaplaşmazsanız yani hesaplaşmalarını ve hesap görmelerini, hesap sormalarını ve hesap vermemizi sağlamazsak ve oradan helalleşerek çıkmazsak sizinle ilk bulduğu sandıkta hesaplaşır.”

“Bana sorumluluk düşüyorsa, bundan kaçmayacağım”

Kurultayda genel başkan adayı olup olmayacağı sorulan Özel, gerektiğinde sorumluluk almak ve fedakarlık yapmaktan kaçınmayacağını dile getirdi.

Özel, “Ama mutlaka takımı şampiyonluğa oynayacak bir takım haline getirmek, benim üstüme düşen sorumluluk bu. Kendi genel başkan adaylığımı ilan edip, benimle birlikte gelenler gelsin, ben her şartta yarışırım, böyle bir şeyim de yok. Ama partinin en iyi noktaya gelmesi için genel başkanlık dahil bana bir sorumluluk düşüyorsa da bundan kaçmayacağım” diye konuştu.

Özel, Kılıçdaroğlu’nun, “Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğim” sözleri ile ilgili de “Kemal Bey’in kaptanlıktan tarif ettiği işten benim anladığım, Kemal Bey kurultaya kadar kaptanlık edip, onu tarif ediyor” ifadelerini kullandı.

Kurultay sürecinde kendi adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu ya da İmamoğlu ile gizli anlaşmalar yapıldığı iddialarına yönelik de Özel, “Benim kendi pozisyonumla ilgili dedikodu niteliğindeki bu angajmanlarla ilgili tamamı gerçeği yansıtmıyor. Böyle bir şey yok” diye konuştu.

Gazeteci Murat Ağırel, Özgür Özel’in kendisine yaptığı açıklamada, “Aday mıyım, adayım, hazır mıyım hazırım. Hem sorumluluk almaya hem fedakarlık yapmaya hazırım” dediğini aktarmıştı. (Kısa Dalga)

Politika