Özgür Özel: Seçim akşamı Ahmet Necdet Sezer 'Ben de öğretmen çocuğuyum' diyerek babamı tebrik etti

Özgür Özel: Seçim akşamı Ahmet Necdet Sezer 'Ben de öğretmen çocuğuyum' diyerek babamı tebrik etti
Özgür Özel, "Yılmaz Büyükerşen’in rektörlüğünde bir yerel yönetimler üniversitesi kurup yöneticilerimizi burada yetiştireceğiz. Sayıştay’dan emekli, deneyimli denetçilerle de belediyelerimizi 3 ayda bir denetleyeceğiz" dedi.

Gazeteci Özlem Akarsu Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kendine yaptığı açıklamaları kamuoyuyla paylaştı.

Özgür Özel'in seçim gecesi galibiyeti olgunlukla karşılama vurgusuna dikkat çeken Çelik, Özel'in "100. yılda Erdoğan Kısıklı’da evinin önünde ana muhalefet liderine bay bay Kemal dedi ve yuhalattı, çok çirkindi" dediğini belirtti.

Gazeteci Çelik, Özgür Özel'in sözlerinden öne çıkanları şöyle aktardı:

"Biz çok kaybettik ve kaybettiklerimizden çok şey öğrendik. Bize oy veren AKP’li MHP’li ya da 'Reisçi' seçmeni üzmek istemedik.

Bir ay önce 94 hezimeti hatırlatılıyordu. Biz bilimsel hazırlandık seçimlere. Gün gün ölçüm yaptırdık.Genç arkadaşlarımız var. Onları da hazırlıyoruz. Çalışmaya bugünden başladık.

Gökhan Zeybek’le birlikte Mansur Başkan ve ilçe başkanlarımızla buluşuyoruz bu akşam (dün). Devir teslimler öncesi herkesi bilgilendiriyoruz. Yarın (bugün) ve sonraki gün de büyükşehir, il ve ilçe başkanlarıyla online toplantı yapacağız.

Yılmaz Büyükerşen’in rektörlüğünde bir yerel yönetimler üniversitesi kurup yöneticilerimizi burada yetiştireceğiz. Sayıştay’dan emekli, deneyimli denetçilerle de belediyelerimizi 3 ayda bir denetleyeceğiz. Amacımız, kreş, yurt vb. projeleri ortaklaştırmak, bir örnek yapmak.

10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer arayıp tebrik etti ve babamı telefona istedi. Babama dedi ki, “Ben de öğretmen çocuğuyum. Eşim Semra da öğretmen. Siz de öyle. Bir öğretmen çocuğunun buralara gelip bu başarıyı elde etmesi gurur verici. Sizi de tebrik ediyorum.”

Gün gün ölçümler yaptırdık. Artvin tehlikedeydi, oraya gittim. Kilis’e Erdoğan’la arka arkaya gittik çünkü onlar da bilimsel çalışıyor ve görüyordu Kilis’i alacağımızı. Anketlere bakıp son anda Marmaris’e gidip seçmenle buluştuk. Hepsi yerinde müdahalelerdi, sonuç aldık.

Erdoğan’ın ilk konuşması ılımlıydı ama sertleşebilir mi? Sandıktan çıkan değişim talebi yargıdaki kritik davalara, hukuksuz uygulamalara yansır mı? Erdoğan olumlu konuştu ama Bahçeli öyle değildi. Hukuktan şaşar ve sertleşirlerse gidişlerini hızlandırırlar, bu kadar net.

Karaoğlan Ecevit 1977 başarısına imza attığında 3 yaşındaydım. Futboldan örnek vereyim. Barselona alt yapısında önce kaybetmeyi öğretirler çünkü kaybetmeyi bilmeden kazanmayı öğrenemezsiniz. Biz çok kaybettik, acı çektik, öğrendik. Nasıl kazanacağımızı biliyorduk ve başardık." (Kısa Dalga)

Politika