Özgür Özel: Terleyen, koşturan, sizinle birlikte çalışacak bir genel başkan vadediyorum

Özgür Özel: Terleyen, koşturan, sizinle birlikte çalışacak bir genel başkan vadediyorum
Şanlıurfa’da partisinin il başkanlığını ziyaret eden CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, “Terleyen, koşturan, gözünüzün içine bakan, sizinle birlikte çalışan bir genel başkan, genç kadrolar ve Şanlıurfa’da da Türkiye’de de Cumhuriyet Halk Partisi’ni ayağa kaldıracak bir genel başkan vadediyorum” dedi.

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, partisinin Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret etti.

Özel, burada yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisinde bir heyecan var. Bu heyecanın adı parti içi demokrasi. Diğer partilerde ya genel başkana rakip çıkmaz ya rakip çıkarsa onu partiden atarlar. Cumhuriyet Halk Partisinin diğer partilerden farkı parti içinde demokrasi olmasıdır” dedi.

“Türkiye’ye demokrasi vadeden bir partinin, kendi içinde demokrasiyi yaşaması kadar güzel bir şey” diyen Özel, CHP’nin gençleşme ve yenilenmeye ihtiyacı olduğuna işaret etti.

Özel, şöyle konuştu:

“Değişimin Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi diye ifade ettiğimiz tutum belgemiz var. Tutum belgemiz herkes tarafından uzun süre beklenen, 60 sayfalık, her bir kelimesi üzerinde çalıştığımız ve arkasında durduğumuz, Türkiye’nin sorunlarını gören, partinin ne yapması gerektiğini gören, iktidarda nasıl davranılacağını anlatan yol haritamızdır. İçinde en önemli kısımlardan bir tanesi de parti içi demokrasi ve örgütümüze yönelik kısımdır. Örgütü odağa alan, ilçe başkanlarını bulundukları ilçenin hem sosyal hem siyasi lideri kabul eden, il başkanlarını siyasette özne yapan bir sürece ihtiyaç var. Örgütün yalnız bırakılmadığı bir sürece ihtiyaç var.”

Bir kişiyi bile kaybetmek istemediklerini söyleyen Özel, “Ne genel başkanımızı incitiriz ne kurultaydan sonraki Pazartesi günü partiden bir eksik nefere tahammül ederiz” dedi.

Özel, “Geçmişte bazı kötü örnekleri oldu. Genel Başkanımıza karşı AK Parti’nin ağzıyla eleştiriler yöneltildi. Biz o değiliz. Partiyi 6 Kasım günü devraldığımızda hem vefalı hem çalışkan bir tutum sergileyip önümüzdeki yerel seçimlerde partiyi hem ayağa kaldırmak hem eldekileri muhafaza etmek hem yenilerini eklemekle ilgili bir iradenin sahibiyiz” ifadelerini kullandı.

“Bundan sonraki süreçte de sizinle birlikte Özgür Özel, üstlendiği daha önceki görevleri nasıl yaptıysa, Genel Başkanlık görevini de aynı şekilde yapacak” diyen Özel, şöyle devam etti:

“Yönettikleri tüm kurumları, Türkiye’nin o alandaki en iyi kurumu haline getirdi. Şanlıurfa’da çalışacak, kalacak, sizinle birlikte bu partiyi ayağa kaldıracak bir genel başkan. Terleyen, koşturan, gözünüzün içine bakan, sizinle birlikte çalışan bir genel başkan, genç kadrolar ve Şanlıurfa’da da Türkiye’de de Cumhuriyet Halk Partisi’ni ayağa kaldıracak bir genel başkan vadediyorum. Bundan sonraki süreçte birlikte olacağız, çok çalışacağız. 6 Kasım gününden itibaren 81 ilimizde Cumhuriyet Halk Partisi, bir düğün evinin ertesi günkü mutluluğuna kavuşacak. Cumartesi, Pazar düğünü yapacağız, Pazartesi günü çok daha büyük bir aile olarak uyanacağız. Başarmak üzere uyanacağız. Küskün gençler, moralsiz esnaflar, çaresiz çiftçiler, işsiz kalmış, yoksul kalmış emeği sömürülenler hepimizi gözümüzün içine bakıyor. Bizim bu partide omuzları kaldırmamız lazım. Bu parti değişti dememiz lazım. Partinin gençleştiğini, çalışacağını, güçleneceğini ve başaracağını insanlar ümit ediyor. Bu ümidi yaratmamız lazım.” (Kısa Dalga)

Politika