Özgür Özel'den 2 bin bürokrat açıklaması: 1 No’lu kararname taslağı hazır

Özgür Özel'den 2 bin bürokrat açıklaması: 1 No’lu kararname taslağı hazır
CHP’nin Grup Başkanvekili Özgür Özel, altılı masanın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması halinde 2 bin bürokratın görevi bıracak olmasıyla ilgili "1 No’lu kararname taslağı hazır. Bir sıkıntı olmaz, insan kaynağı sorunumuz yok, fazlamız var" dedi.

Altı siyasi partinin genel başkanları ikinci tur görüşmeler kapsamında ikinci buluşmayı 14 Kasım'da t Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde yapacak. Altılı masanın çalışmalarıyla ilgili Milliyet gazetesinde geçen hafta yayımlanan haberde masanın iktidara hazırlık olarak bürokratik kadrolarla ilgili çalışma yaptığı belirtilmişti. Haberde, "Kulislerde ‘2 bin kişilik bürokrat listesi hazırlandığı’ iddiası konuşulurken altılı masa kurmayları şu aşamada ağırlıklı olarak getirilecek isimlerle ilgili değil, değişmesi gereken kadrolara ilişkin çalışma yürütüldüğünü vurguluyor" denildi.


Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan da konuyla ilgili DEVA Partisi sözcüsü İdris Şahin’le yaptığı görüşmeyi köşesinde aktarmıştı. Şahin seçim sonrası göreve gelecek bürokratları nasıl belirlediklerini şöyle aktarmıştı:

"Her siyasi parti kendi çalışmalarını yapıyor. CHP’ye de İYİ Parti’ye de ve elbette bize de gelen bürokratlar oluyor. Şu anda devlette görev yapan, doğrudan partiye üye olamayan, rozet taktıramayan, ama seçime giden süreçte mutfaklarımızda çalışanlar var. İktidara gelindiğinde, hazır var olan bu arkadaşlar üzerinden bir değerlendirme mutlaka yapılır. Yoksa altılı masanın şu an için özel olarak bir çalışması söz konusu değil.”

Hürriyet yazarı Hande Fırat da bürokrat konusunu CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e sordu. Zira 6’lı Masa cumhurbaşkanlığı seçimini kazanırsa, cumhurbaşkanı ile gelen yaklaşık 2 bin bürokrat Cumhurbaşkanı ile görevi bırakacak. Özgür Özel, bunun için hazırlıkları yaptıklarını belirterek "1 No’lu kararname taslağı hazır. Bir sıkıntı olmaz, insan kaynağı sorunumuz yok, fazlamız var" dedi.

ÜZERİME ALINMADIM

Özel ayrıca "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’de kime şımarık dedi? 15 vekil için niye “Ömer Seyfettin’den diyet” benzetmesi yaptı? sorularına da şu yanıtı verdi:

“Sayın Akşener’in söylediği sözleri ben üstüme almadım, CHP’li yöneticilerin aldığını da düşünmüyorum. Genel Başkan partide, sürekli ‘Bu partinin görüşlerini genel başkan, parti sözcüsü ve üç grup başkanvekili açıklar’ diyor.

Meral Hanım herhalde birilerinin aramızı bozmaya çalıştığını söylüyor, ama o şımarıklar CHP içinde yok. Partinin seçilmişleri ve resmi olarak görevlerini yürütenler bu konuda çok özenli.

15 vekil meselesinde; Kemal Bey bunu ‘İleride diyetini isteriz’ diye yapmadı, Meral Hanım da ‘Ben borcumu öderim’ diye kabul etmedi.

Politika