Özgür Özel’den Burcu Köksal açıklaması: Dil sürçmesi yaşandı

Özgür Özel’den Burcu Köksal açıklaması: Dil sürçmesi yaşandı
CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın kapılarının “DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacağını” söyleminin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Dil sürçmesi yaşandı. Afyon Belediyesi de Uşak Belediyesi’nin kapıları da herkese açık” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Uşak mitinginde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, Özgür Özel’in de katıldığı Afyon mitinginde, seçilmesi halinde belediyenin kapılarının “DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacağını” söyledi.

Tepki çeken açıklamanın ardından Özgür Özel Uşak’ta konuya ilişkin açıklama yaptı. Özel, “Dil sürçmesi yaşandı. Afyon Belediyesi de Uşak Belediyesi’nin kapıları da herkese açık” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Özel, Uşak Belediyesi’nin CHP’ye geçmesi durumunda Ankara Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye olacaklarını duyurdu.
Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Ali Karaoba ile Uşak’ın sorunlarını dile getirmeye çalışıyoruz. Ancak her yerde sorun olur. Ama Uşak’ınkiler olabilecek gibi değil. Koskoca ilklerin şehri Uşak’ta devlet hastanesi olmaz mı kardeşim ya… Mevcut iki hastaneyi kapattılar. Yerine iki tane yapacağız dediler. Şimdi sadece Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile tedavi olunmaya çalışılıyor hizmetler aksıyor.

"Herkesi Türkiye İttifakına davet ediyorum"

Tayyip Bey emekliye para yok diyor. Peki 31 Mart’ta Tayyip Bey’e oy var mı? Bundan sonra o düşünsün. Ya sizin sesiniz, duyacaklar ya da bu seçimlerde artık hiçbir AK Partili ve MHP’li bu kadar zamma, enflasyona, hayat pahalılığına dayanamaz. Ben buradan Uşak’taki herkesi şuna davet ediyorum, geçen seçimleri Cumhur İttifakı kazandı. Ama elindeki güçle kimseyi görmüyorum. Onun gücünü yerel seçimlerde dengelemek lazım. Onun için de yerelde güçlü bir ittifak lazım. O ittifakın adı Türkiye İttifakı’dır. Herkesi Türkiye İttifakına davet ediyorum. Geçmiş seçimlerde birlikte olduğumuz, listelerimizde yer alan, ittifak yaptığımız bütün ortaklarımızın çok kıymetli seçmenlerini hayat pahalılığına dur demek için, hep birlikte Türkiye İttifakındayız. Eski dosttan, düşman olmaz. Dün birlikte olduklarımızla bugün kötü söz söylemeyiz. Eski ittifak ortaklarımızı hain ilan etmeyiz. Daha bir önce Tayyip Bey, miting meydanlarındaydı. Yeniden Refah Partisi’ne, Erbakan hocanın oğluna, demediğini bırakmadı. Geçtiğimiz günlerde ‘ip cambazı’ demişti. Şimdi de demiş ki, ‘bana kaybettirmek için türlü türlü numaralar çekiyor’ demiş. Bakın, geçen mayıs ayında YRP’yi ittifakına aldı ondan kıymetlisi yoktu. Ne yapmış Yeniden YRP bir belediye başkan adayı çıkarmış, ondan kötüsü yok. Hakaretler, iftiralar… İşte bir tarafta eski dostan düşman olmaz diyen Cumhuriyet Halk Partisi, bir tarafta Erbakan hocanın oğluna dahil hokkabaz diyen, hedef gösteren Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı korku ittifakıdır. Tehdit eder, küfreder, şeytanlaştırır. Türkiye İttifakı ise iyi sözden şaşmaz.

“Mansur Yavaş’la kardeş belediye”

Mansur Yavaş, emekli kartına bin lira yatırıyor. Özkan Yalım’da aynısının sözünü veriyor. Uşak Belediyesi CHP’li olunca, Özkan Yalım belediye başkanı olunca kardeş belediyecilik projesi ile Mansur Yavaş’la kardeş belediye oluyorsunuz.

"Dil sürçmesi yaşandı"

Burcu Köksal’ın seçilmesi halinde belediyenin kapılarının “DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacağını” söylemişti. Köksal’ın açıklamalarına Özel, açıklık getirdi. Özel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Dil sürçmesi yaşandı. Afyon Belediyesi de Uşak Belediyesi’nin kapıları da herkese açık” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem