Özgür Özel'den Evren Barış Yavuz'un tutuklanmasına tepki: Kasıtlı tutuklama

Özgür Özel'den Evren Barış Yavuz'un tutuklanmasına tepki: Kasıtlı tutuklama
CHP lideri Özgür Özel, siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz'un tutuklanmasına "11 yıl önce kendi yazmadığını belirttiği bir yazı nedeniyle hedefe konularak tutuklanmasının hukukla bağdaşmadığı açıktır. Bu kasıtlı tutuklamadan geri dönülmelidir" sözleriyle tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz'un kasıtlı olarak tutuklandığını belirterek, tutukluluğun hukukla bağdaşmadığını söyledi.

Özel, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

"Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz'un 11 yıl önce kendi yazmadığını belirttiği bir yazı nedeniyle hedefe konularak tutuklanmasının hukukla bağdaşmadığı açıktır. Bu kasıtlı tutuklamadan geri dönülmelidir."

Ne olmuştu?

Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz, İsrail'e jet yakıtı satıldığı iddiasına ilişkin bir paylaşımında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, ağabeyi Haluk Bayraktar'ın da aralarında bulunduğu bir grubun fotoğrafını paylaştı.

Paylaşımının ardından Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar Yavuz'un "İmamoğlu'na çalıştığını" iddia ederek "Tasmalı köpek" ifadesini kullanmıştı. Yavuz ayrıca 11 yıl önce yazılan bir yazı üzerinden hedef gösterilmişti. Bayraktar'ın Yavuz hakkındaki paylaşımı sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem