Özgür Özel'den Haskaloğlu açıklaması: Tutuklanmaya neden olan bilgileri Soylu ve Şentop biliyordu

Özgür Özel'den Haskaloğlu açıklaması: Tutuklanmaya neden olan bilgileri Soylu ve Şentop biliyordu
CHP Milletvekili Özgür Özel, cezaevinde bulunan gazeteci İbrahim Haskoloğlu'yla görüşmesinin ardından, Haskaloğlu'nun tutuklanmasına neden olan bilgileri Süleyman Soylu ve Mustafa Şentop'a ilettiğini ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi'ne giderek kendisi ile görüştü. Özel ziyaretin ardından Haskoloğlu’nun mesajlarını paylaştı.

Özel, Haskoloğlu’nun, "Benle birlikte nezarethanede hırsızlıkta yakalanan biri vardı, tutuksuz yargılanıyor. Böyle bir suçtan, gazetecilik yaptığım, uyarı görevimi yaptığım için tutuklandım” dediğini aktardı.

"ŞENTOP, SOYLU, ÜNAL BİLİYOR”

Özel, gazeteci İbrahim Haskoloğlu ile görüşmesini şöyle anlattı:

“Kendisinin çağrısını iletiyoruz. Diyor ki; 'Mustafa Şentop beni gayet iyi tanıyor. Beni Süleyman Soylu biliyor. Beni AK Parti, Mahir Ünal biliyor. Gelsinler burada konuşalım. Ben, aylardır onlara 'Bu konuda bir şey yapın’ diyorum. Niye böyle bir şeyden dolayı cezaevine girdiğimi anlayabilmiş değilim. Benle birlikte nezarethanede hırsızlıkta yakalanan biri vardı, tutuksuz yargılanıyor. Böyle bir suçtan, gazetecilik yaptığım, uyarı görevimi yaptığım için tutuklandım’. Süleyman Soylu’nun kendisine 'Devleti oyuncak sanıyorsunuz’ deyip, bir süre sonra kendisini Whatsapp’tan engellendiğini söylüyor.

Biliyoruz AK Parti’de filler tepişiyor. Bir tarafta Şentop, bir tarafta Soylu. Ama aşağıda çimenler niye eziliyor? Yapmayın. Gencecik insanlara böyle şeyler yapmayın.

İletişim Başkanlığı’na başvuruluyor; İletişim Başkanlığı’ndan arayan uzmanlar, kendilerine bilgilerin ÖSYM’den sızdığını söylüyorlar. Daha sonra da ÖSYM, 'Keşke kurum adı vermeseydiniz’ diye İletişim Başkanlığı’na tepki gösteriyor. Ne Cemil Çiçek kalmış kendisinin görüşmediği. Bundan sonra kendisini troller ‘Ajandır, hackerdir, FETÖ’cüdür’. Haskoloğlu’nu biliriz. Kendisinin FETÖ’cülüğe yaşı tutmaz.” (ANKA)

Gündem