Özgür Özel'den Hatay tepkisi: Deprem bölgelerinde yaşanan dram tam da bu

Özgür Özel'den Hatay tepkisi: Deprem bölgelerinde yaşanan dram tam da bu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da prefabrik evde çıkan yangın sonucunda hayatını kaybeden kardeşler hakkında “İktidar unutsa da biz unutmayacağız, susmayacağız. Deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızın insanca, onurlu yaşama hakkına sahip çıkacağız” dedi.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde prefabrik evde çıkan yangında dört yaşındaki İsacan ve kardeşi bir yaşlındaki Doğa Hüzmeli hayatını kaybetti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuya dair, “Tayyip Erdoğan muhalefete hakaretler edip aday tanıtırken, deprem bölgelerinde yaşanan dram tam da bu. İktidar unutsa da biz unutmayacağız, susmayacağız. Deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızın insanca, onurlu yaşama hakkına sahip çıkacağız” açıklamasını yaptı.

'İktidar unutsa da biz unutmayacağız, susmayacağız'

Özel’in bu akşam X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Hatay Samandağ’da depremzede bir ailenin yaşadığı prefabrik evde çıkan yangında evlatlarımız İsacan ve Doğa’yı kaybettik bugün. Tayyip Erdoğan muhalefete hakaretler edip aday tanıtırken, deprem bölgelerinde yaşanan dram tam da bu. 11 aydır kaderine terk edilen, vaatlere rağmen barınma sorunu çözülmeyen yüzbinlerce insanımız, çadırlarda, konteyner kentlerde, prefabrik evlerde hayata tutunmaya çalışıyor. İktidar unutsa da biz unutmayacağız, susmayacağız. Deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızın insanca, onurlu yaşama hakkına sahip çıkacağız.” (Kısa Dalga)

Gündem