Özgür Özel’den, Kılıçdaroğlu’nun DEVA ilçe başkanlarıyla görüşmesine tepki: Belediye sözü verilmiş

Özgür Özel’den, Kılıçdaroğlu’nun DEVA ilçe başkanlarıyla görüşmesine tepki: Belediye sözü verilmiş
CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir partinin Genel Başkanı, geçmişte ittifak yaptığımız bir partinin aktif görevdeki ilçe başkanlarıyla, gece yarısında ve bilinmez bir adreste görüşmeye gidiyor. Öğreniyoruz ki o görüşmeyi organize edenlerden bir tanesine de CHP’nin elinde olan bir belediyenin sözünü veriyor” dedi.

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, partisinin Zonguldak İl Başkanlığını ziyaret etti.

Özel, burada yaptığı açıklamada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesine dair değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına Aydın’da KYK yurdunda asansör kazasında yaşamını yitiren Zeren Ertaş’ın ailesine başsağlığı dileyerek başlayan Özel, “Bu, bütün Türkiye’yi yasa boğdu. İnsanların nasıl öldüğüne bakarsanız, o ülkenin nasıl bir ülke olduğunu görürsünüz. Türkiye, tuhaf ölümler ülkesi, kabul edilemez ölümler ülkesi” dedi.

“Hamas, bir terör örgütüdür”

Özel, Filistin’den her gün yeni kayıplar geldiğini söyleyerek, “İsrail, Hamas terör örgütünün başlattığı ki Tayyip Erdoğan tarafından Hamas’ın bir terör örgütü kabul edilmemesini tamamen reddediyoruz. Türkiye açısından utanç verici bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Hamas, bir terör örgütüdür. Hamas’ın bir terör örgütü olması ve İsrailli sivilleri hedef almış olması, ardından İsrail’in başlattığı devlet terörüne asla mazeret olamaz. İsrail’in devlet terörünü de Hamas terörünü de kınıyoruz. Buradan bir kez daha Filistin’e barış diliyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de bir sosyal demokrat partinin yüzde 25’e mahkum olamayacağını ifade eden Özel, “Kendi oyumuzu artırmak yerine sağdan danışmanlarla, sağ seçmenlere hoş gelecek söylemlerle iktidar olmaya çalışan ancak kazandıran bir ittifak yerine toplamda yüzde 25’lik bir oyu 5 partiyle birlikte almış bir siyasi partiyiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi kimliğine dönmesi, kendi tabanını genişletmesi, 1970’lerde başardığını başarması gerektiğine inanan kadrolarız” dedi.

Ecevit’i örnek aldığını kaydeden Özel, “Ecevit’in yaptıklarından cesaret alıyoruz. 1970’lerde 4 tane seçim yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi bu 4 seçimden birinci parti olarak çıkmayı başarmıştır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun DEVA ilçe başkanlarıyla görüşmesi: Belediye sözü verilmiş

Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sonradan istifa eden DEVA Partisi’nin ilçe başkanlarıyla görüşmesini de eleştirdi.

Özgür Özel, şöyle konuştu:

“Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir partinin Genel Başkanı, geçmişte ittifak yaptığımız bir partinin aktif görevdeki ilçe başkanlarıyla, gece yarısında ve bilinmez bir adreste görüşmeye gidiyor. Öğreniyoruz ki o görüşmeyi organize edenlerden bir tanesine de CHP’nin elinde olan bir belediyenin sözünü veriyor. Burada görünen, partinin iş görüş biçimini, siyaset yapış biçimini terk etmeyip, daha da pervasızlaşmış olmasıdır buradaki sorun. 10 gün sonra Pazartesi sabahı yepyeni bir anlayışla yola çıkmazsak, bu parti böyle kötü yönetilmeye devam ederse biz daha çok ağlayacağız.”

“Sokağı örgütleyen, meydanları dolduran, itiraz eden siyaset”

“Tayyip Erdoğan’ın karşısına dikilmeye değil o ilkel siyaseti geride bırakmaya geliyoruz” diyen Özel, şunları söyledi:

“Tayyip Erdoğan’ın karşısına dikilince onun kurallarıyla oynarsınız. Tayyip Erdoğan’ı geride bırakacağız. ‘Ben senden milliyim’ yarışına girmeyeceğiz onunla. Yok sayacağız, önümüze bakacağız. Yeni sosyal demokrat bir anlayışla ortaya çıkacağız. Cumhuriyet Halk Partisi, mahcup ve mahkum siyasetten, sokaktan korkan siyasetten, meydanları boş bırakan siyasetten, sokağı örgütleyen, meydanları dolduran, itiraz eden, itirazı yükselten bir siyasete önderlik etme mecburiyetindedir.”

Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesi

Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki görüşmeye ilişkin bir soru üzerine ise şunları söyledi:

“Birkaç gündür bu konuyla ilgili bilgiler geliyor bana resmi olmayan şekilde, bu konuya nasıl bakacağımızla ilgili bir düşünce sorulur oldu. İmamoğlu’nun divan başkanı olması en çok bizleri memnun eder. İmamoğlu’nun divan başkanı olması noktasında bir teklif gelirse, kararı kendisi verecektir. Divan Başkanı olurken, Sayın Genel Başkanın konuyu bizimle de istişare edeceğini söyledi arkadaşlar. Böyle bir şey olursa kararı Ekrem Bey’e bırakmak üzere elbette olumlu bakarız. Değişim sürecinde Ekrem Bey’in ortaya koyduğu irade son derece kıymetlidir. Değişimciler 100 oy bile alamaz noktasından, başabaş bir noktaya geldiysek, bu süreçte değişimin gücünün gitgide arttığı konuşuluyorsa, değişime karşı olan arkadaşlar ‘Ekrem Bey, Divan Başkanı olsun, anlaşalım’ diyorlarsa, bu hem Ekrem Bey’in şahsına duyulan güveni hem de değişimin gücünü gösterir.” (Kısa Dalga)

Politika