Özgür Özel'den Şeyh Said açıklaması: Acılar torunların kalbini acıtıyorsa saygılı olmak gerekir

Özgür Özel'den  Şeyh Said açıklaması: Acılar torunların kalbini acıtıyorsa saygılı olmak gerekir
CHP Genel Başkanı Özel, Şeyh Said tartışmalarına dair "Konjonktüründe Cumhuriyet'e karşı ayaklanma olduğunu biliyorum. Bastırılırken oluşan acılar torunların kalbini acıtıyorsa saygılı olmak gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın "Az Önce Konuştum" programının konuğu oldu, yerel seçimlere dair açıklamalar yaptı. Özgür Özel, katıldığı yayında Şeyh Said tartışmaları hakkında da "Şeyh Said'e hain demem, kahraman demem sizi memnun edecekse... Şeyh Said isyanının kendi konjonktüründe Cumhuriyet'e karşı bir ayaklanma olduğunu biliyorum. Bu ayaklanmanın bastırılması sırasında oluşmuş acılar, bugün bazı torunların kalbini acıtıyorsa, o acıya saygılı olmak gerekir" yorumunu yaptı.

Cumhur ittifakına karşı tüm partileri iş birliğine davet etti.

'Adaylarla ilgili bir gündemimiz yok'

DEM Parti ile görüşme gündemine ilişkin konuşan Özel, "DEM Parti'ye nezaket ziyaretine gideceğim. Ben genel başkan seçildim, eş genel başkanlar beni arayıp tebrik etti. Bu aşamada adaylarla ilgili bir gündemimiz yok" dedi.

'Hiçbir partiyle seçim ittifakına kapalı değilim'

Yerel seçimlere yönelik açıklamasında ittifak kavramından ziyade iş birliği kavramını kullanmayı tercih ettiğini vurgulayan Özel, "Hiçbir partiyle seçim ittifakına kapalı değilim. Partim için en iyi sonucu almak istiyorum. Bütün partilerle ve üyeleriyle büyük bir ittifak oluşturmanın Türkiye'nin yararına olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'O acıya saygılı olmak gerekir'

Işık'ın "DEM Partisi Şeyh Sait’e destek açıklaması yaptı, İYİ Parti de soru önergesi verdi. CHP olarak siz bu tartışmaya nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna Özel şöyle yanıt verdi:

"Şeyh Said'e hain demem, kahraman demem sizi memnun edecekse... Şeyh Said isyanının kendi konjonktüründe Cumhuriyet'e karşı bir ayaklanma olduğunu biliyorum. Bu ayaklanmanın bastırılması sırasında oluşmuş acılar, bugün bazı torunların kalbini acıtıyorsa, o acıya saygılı olmak gerekir. Ama tarihten ders çıkarmak lazım. Cumhuriyet'in kurucu kadroları, bugünkü gibi iletişim olanaklarının olmadığı, verilen emirlerin takibinin mümkün olmadığı yerde yaşanmış birtakım rahatsızlıklar, üzüntüler varsa bunu Atatürk'e mal etmek, CHP'nin sırtına yük gibi vurmak da kimsenin haddi değil."

'Hala umudumu kaybetmiş değilim'

Özel, İYİ Parti ile ittifak talebiniz reddedildi ne hissettiğinizi merak ediyorum" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Gayet iyi hissediyorum, ben üstüme düşeni yaptım. Türkiye bizden fedakârlık, iş birliği bekliyor o açıdan ben bir umut bekledim hala daha da umudumu kaybetmiş değilim. İttifak o geniş kapsamda olmaz ama yerele yetki verebilirim. Yapmam gerekeni yaptık, kararlarına saygılıyım." (Kısa Dalga)

Gündem