Özgür Özel'den Süleyman Soylu iddiası: İttifak içi dengelerden dolayı duruyor, görevden alınacak

Özgür Özel'den Süleyman Soylu iddiası: İttifak içi dengelerden dolayı duruyor, görevden alınacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştiren CHP'li Özgür Özel, "Görevden alınacak ittifak içi dengelerden dolayı duruyor" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştiren Özel, "İstifa neden gerekiyor? İlk an yaptığı açıklamalar birbirleriyle çelişiyor. Kendisini pamuk ipliği tutuyor. Görevden alınacak ittifak içi dengelerden dolayı duruyor" dedi.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Özel, özetle şunları söyledi:

"Bir takım algı operasyonları için bir takım açıklamalar devlet ciddiyetine yakışmıyor. Daha iki saat olmuş bomba patlayalı Cumhurbaşkanı 'Bendeki bilgiye göre kadın bir terörist' diyor. Düşünki sen teröristsin, beni fark ettiler dersin kaçar gidersin. İki saat içinde daha yakalanmamış teröristin cinsiyetini söylemenin ne faydası var. Ya da Süleyman Soylu'nun bir hafta sonra kendi kendini yalanlayacağı açıklamaları yapmanın ne faydası var?

Süleyman Soylu'nun durumu şu. Gündemde kalayım da nasıl kalırsam kalayım.sAyakkabı numaralarına kadar biliyorum' diyen adam Türkiye'nin gözbebeğinde bomba patlatılıyor daha ne olacak?

İstifa neden gerekiyor? İlk an yaptığı açıklamalar birbirleriyle çelişiyor. Kendisini pamuk ipliği tutuyor. Görevden alınacak ittifak içi dengelerden dolayı duruyor. Milletin meclisinde önüne gelene iftira. Soylu'nun oradaki hallerini görüp de bu adam niye hallendi diye düşünenlere söylüyorum. Bu adamın kendisini düşünmek ve hesap vereceği günlerin gelmesini engellemek dışında bir davranışı yoktur.

Demokrasilerde ortada soru bırakılmaz. Tolga Şardan diye bir gazeteci var. 'Bu terörist Türkiye'ye girdi, takipteydi. Takipten kaybedildi, eylemi yaptığı an fark edildi' diyor. Bunun bir açıklanması lazım.

İlk dakikada Soylu'dan şunu duydum. 'Amerika'nın taziyesini kabul etmiyoruz' dedi. Bu kadar emin, net. Ertesi gün ülkenin cumhurbaşkanı ABD'nin taziyesini kabul etti, sosyal medyadan paylaştı. Soylu'ya 'Evladım Süleyman sen çık dışarı' mı diyecek? Bu hale düşmüş bir bakan o koltukta nasıl oturur?

Ben devletin resmi açıklamalarına inanırım. Tatmin edici, şüpheye yer bırakmadan yapılır. Birisi çıkacak 'Süleyman'ın söylediği her şeyi unutun doğrusu budur' dese biz buna itibar ederiz. Benim işim AKP'li isimlerin ne dediklerini takip etmek. Afrin'den geldi, Münbiç'ten geldi, 4 ay önce geldi bilgisi var. '1 yıldır bizim mahallede oturuyordu' diyen birisi var. 29 kişi sınır dışı edildi bilgisi var, bu bilgiler varsa niye önce sınır dışı edilmedi?

Ülkenin Cumhurbaşkanı 'Validen aldığım bilgiye göre' diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil Soylu'nun açıklamasına inanmıyor.

PKK'nın yaptığıyla ilgili açıklamalar var. PKK'nın yaptığı bu eylemi kınıyoruz. IŞİD de yapsa kınıyoruz. Kınamayıp bundan bir santim ileride veya geride olacağımız bir terör eylemi yok.

PENÇE-KILIÇ HAREKATI

Mehmetçiğin ayağına taş değmesin. Bir uyarı yapmak gerekirse istihbarat konusunda çok dikkatli olmak lazım. Sınırın iki tarafında akraba siviller yaşıyor, bir yanlış istihbarat Türkiye'yi zor durumda bırakacak işler olabiliyor. Teröristleri vurup döndükten sonra CHP bundan memnuniyet duyar. Mehmetçiğin ayağına taş değmesin."

Gündem