Özhaseki hem kendini savundu hem de tekrar etti: 'Mis gibi villa verdiniz' diyorlar

Özhaseki hem kendini savundu hem de tekrar etti: 'Mis gibi villa verdiniz' diyorlar
Depremzedelerin, evlerinin yıkılmasından memnun olduklarını savunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki gelen tepkiler üzerine savunma yaptı. Hem "algı çalışması" dedi, hem de benzer bir ifade kullandı: Vatandaşımız şöyle söylüyor: 'Bize mis gibi villa verdiniz.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,"Deprem bölgesinde yaptığımız şimdiki evlerin standardı eskisinden çok yüksek... Gidip köy evlerini teslim ettiğim ve misafir olduğum ev sahipleri, 'Allah razı olsun. Bak evimiz yıkıldı, -eğer ölüler de yoksa- yıkıldığı iyi olmuş, bize mis gibi villa verdiniz' diyor" sözlerini savundu.

Bakan, deprem üzerinden algı çalışması yapmak isteyenler olduğunu iddia etti ve sözlerini tekrarladı.

Özhaseki, sosyal medya hesabı "X" üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi.

"Deprem gibi hayati bir konuda bile algı çalışması yapmak isteyenler, vatandaşlarımızın söylediklerine kulak versinler. Vatandaşımız şöyle söylüyor: 'Bize mis gibi villa verdiniz.' Vefat eden kardeşlerimizi geri getiremeyiz. Ancak geride kalan yakınlarına sağlam, güvenli konutlar teslim etmeye devam edeceğiz."

Özhaseki ne demişti?

6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk'te katıldığı programda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Deprem bölgesinde yaptığımız şimdiki evlerin standardı eskisinden çok yüksek. Köy evlerini çelikten yapmaya başladık. 9 şiddetinde deprem gelse bile yıkması mümkün değil.

Şimdiye kadar gidip köy evlerini teslim ettiğim ve misafir olduğum ev sahipleri şunu söylüyor; Allah razı olsun. Bak evimiz yıkıldı (eğer ölüler de yoksa) yıkıldığı iyi olmuş bize mis gibi villa verdiniz diyor. Ama ölü varsa tabii onun acısını ölçecek bir alet daha icat olmadı" (Kısa Dalga)

Gündem