Özhaseki’nin “oy bedduasına” CHP ve HDP’den tepki: Seçmenden özür dilemeli
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de yaptığı konuşmada, “HDP'yi her fırsatta söylemeliyiz. Bir gün olsun Mecliste PKK'ya 'lanet olsun' diyemediler. Ana muhalefet de bunların sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. Genel Başkanları beyanat veriyor, '13 askerimizin katili Cumhurbaşkanıdır.' Ne olur bir gün PKK'yı kınasan. '3 tane oy alacağım' diye bu adamlara yaltakçılık yapmasan. Seçimlerde 4 tane oy alabilmek için olmadık kalıba giriyorsunuz. Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin” dedi.
"Seçmenlerden özür dilemeli"
Özhaseki’nin bu sözlerine ilk yanıt HDP'den yanıt geldi. Parti Sözcüsü Ebru Günay, sosyal medya hesabından şunları yazdı:
“Sorumlusu olduğunuz ölümlerin daha acısı taze iken hesap vermek yerine bir halka, 6 milyon seçmene beddua okumak... Ne derseniz deyin herkes gerçeğin farkında, bela okuduğunuz halk sandıkta selânızı okuyacak, gideceksiniz. Ayrıca bir halka beddua okumak kimsenin haddi değildir!"
HDP'li Sırrı Sakık da "E tabi yaran ağır. Malum, Ankara seçimlerinde kaybının sebebi HDP oylarıdır. Dua edecek değilsin ya. Bizden de siyaset hayatına El Fatiha..." dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak da Twitter’da şu mesajı paylaştı: “CHP’ye oy veren 15 milyon seçmene ‘Oylarına lanet olsun, Allah oylarının belasını versin’ diye lanet ve beddua eden @mehmetozhaseki şiddetle kınıyorum. Her seçmen, her oy saygın-değerli-hür iradedir! Vekil, Asil’e hakaret edemez! Tüm seçmenlerden özür dilemelidir!”
Sorumlusu olduğunuz ölümlerin daha acısı taze iken hesap vermek yerine bir halka, 6 milyon seçmene beddua okumak... Ne derseniz deyin herkes gerçeğin farkında, bela okuduğunuz halk sandıkta selânızı okuyacak, gideceksiniz.
— Ebru Günay (@av_ebrugunay) February 20, 2021
Ayrıca Bir halka beddua okumak kimsenin haddi değildir! https://t.co/ecbh9n1tIl
E tabi yaran ağır. Malum, Ankara seçimlerinde kaybının sebepi HDP oylarıdır. Dua edecek değilsin ya. Bizden de siyaset hayatına “El Fatiha”... https://t.co/hFr2DTtuwE
— sırrısakık (@sakiksirri) February 20, 2021
CHP’ye oy veren 15 milyon seçmene ‘Oylarına lanet olsun, Allah oylarının belasını versin’ diye lanet ve beddua eden @mehmetozhaseki şiddetle kınıyorum. Her seçmen, her oy saygın-değerli-hür iradedir! Vekil, Asil’e hakaret edemez! Tüm seçmenlerden özür dilemelidir!
— Erdoğan Toprak (@EToprakCHP) February 20, 2021
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.